Ratele se platesc la primarie. S-a platit un avans de 30%, dupa care s-au stabilit niste rate pe 10 ani pe care mama continua sa le plateasca fiind acum salariata. Din pacate a trebuit si eu si fratele meu sa ne reinoim buletinele de curand, iar mama bineinteles ca nu a vrut sa fie pe adresa ei asa ca acum le avem pe adresa matusii noastre, sora tatalui. Multumesc!
Tatal meu a decedat acum 5 ani, iar mama dupa moartea lui ne-a dat afara pe mine si fratele meu, sustinand ca apartamentul e pe numele ei. E vorba de un apartament nationalizat pentru care a platit tata chirie aproximativ 18 ani, mama nefiind salariata.
Cu cativa ani(2-3) inainte de decesul tatalui meu, parintii mei au castigat dreptul sa cumpere apartamentul de la primarie si tata a inceput sa plateasca o rata lunara.
Mentionez ca atat chiria cat si ratele sunt pe numele mamei, dar ea nu era salariata in momentul inceperii ratelor. Din cate stiu tata a facut dovada venitului, dar contractul a ramas pe numele mamei.
Intrebarea mea este: avem eu si fratele meu dupa tata vreun drept asupra acelui apartament?