avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate oprescuelena

Activitate oprescuelena

Buna ziua,

Inteleg ca nu scrie nicaieri de 18 luni, de fapt m-am exprimat gresit.
Conform pct 2 scris de dumneavoastra, concediul de crestere copil este de 2 ani. Eu am optat sa stau 1 an acasa pt ca aveam 80% din venituri si sa ma introc cu 1 zi mai devreme de implinirea virstei de 1 an a copilului sa mai iau 500 ron/luna pt inca 1 an.
Pana la urama cum este legea?
Sa tina postul inca 6 luni dupa terminarea CCC sau 6 luni din momentul intoarcerii?

Vreau sa fiu foarte sigura de aceea insist cu intrebarea. Un dir de resurse umane mi-a zis de cei 2 ani si inca 6 luni.

Va multumesc!
buna ziua,
copilul meu face 1 an si trebuie sa ma intorc la servici; conform legii ma pot intoarce cu 1 zi mai devreme de 1 an pt ca tatal copilului nu a lucrat si sa pot lua de la stat cei 500 ron/luna timp de 1 an.
compania in care lucrez are 2 firme. inainte sa plec totii colegii de pe aceeasi pozitie cu mine au fost mutati pe alta firma cu salariul micsorat. pentru ca intram in concediu prenatal, m-au lasat pe aceeasi firma cu salariul mai mare. acum vreau sa ma intorc. care este legislatia, sunt protejata de stat in sensul ca sunt obligati sa-mi tina inca 18 luni postul si cu acelasi salariu?
ei mi-au propus 2 variante: fie sa ma mute pe ceallalta firma cu sal mic , fie sa raman pe firma de pe care am plecat in concediu cu acelasi salariu inca 6 luni.
daca ma mut pe cealalta firma pierd drepturile de mai sus, cele cu 18 luni?
cum as putea sa-i abordez sa fie avantajos pt mine?
pot sa le cer salarii compensatorii pt 1an?