Buna seara,
Cu 7 ani in urma, mai precis in iunie 2008, unchiul meu- adiministratorul unei firme de constructii a facut pe numele meu un credit la banca in valoare de 10.000 de euro. Cum s-a procedat?! Fiind administratorul propriei firme a dus la banca o adeverinta de unde reiesea faptul ca lucram ca secretara, chiar daca eu nu am muncit niciodata la aceea firma. De mentionat ca eu in perioada aceea aveam varsta de 20 de ani si eram studenta. Banii pe care i-au retras de la banca au fost inmanati lor, fara stiinta mea si nici macar ca eu sa fiu de fata, am aflat mai tarziu ca aveau "pile" la banca si semnatura mi-a fost falsificata. Acelasi lucru li s-au intamplat mai multor persoane, din partea lor ( sora, cumnata etc).
Dupa ce am aflat toate acestea, timp de 7 ani, au promis ca platesc acest credit si am incercat pe cale amiabila sa solutionam acest caz. Cum asta nu s-a intamplat si eu am primit de la biroul judecatoresc inceperea urmarii executarii silite, am inceput sa imi fac griji din pricina acestui lucru.
Intre timp eu mi-am terminat studiile si din toamna asta as vrea sa activez in sitemul de invatamant de stat, lucru greu de realizat, avand aceasta problema nerezolvata.
Intrebarile mele sunt urmatoarele: Daca ii dau in judecata, as avea de castigat, astfel incat sa ma absolv de plata acestui credit? care sunt sansele, reale de castig, in ce procentaj? cat ar dura procesul ? cat ma costa (orientativ)? pot sa aman executarea silita, pana ce se va solutiona/ termina procesul?
Sper ca nu am dat detalii inutile, din dorinta de a ma face inteleasa. Multumesc mult pentru rabdare, Carmen Dumitrache:).
Buna seara,
As dori sa stiu daca o femeie de 55 de ani, singura, fara venit, ce nu este apta de munca si fara sa fi avut vreodata carte de munca, poate beneficia de ajutor social si sub ce forma. Multumesc:)