avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate AlinaLoryyy

Activitate AlinaLoryyy

Buna ziua!
Ma puteti lamuri si pe mine cu o solutie in situatia in care ma aflu???
Am de recuperate de la fostul meu sot niste sume de bani :
1.In urma unei popriri de pe un contract in care eu eram codebitor si el nu a mai platit nimic, mi s-a intalat poprire si am platit eu suma respectiva.In Romania este mai usor sa recuperezi sumele de bani de la oamenii corecti ce muncesc cu forme legale, decat sa iei bunul si sa-l vinzi, mai ales ca noi eram divortati si exista si un partaj facut.Bineinteles, ca aici vreau sa cer si daune morale in valoare de aceeasi suma, deoarece familia mea a avut de suferit in urma acestor "cheltuieli" neprevazute.
2.Impozitul la apartamentul cumparat impreuna in timpul casatoriei pe cativa ani, pe care tot eu l-am platit
3.Pensia alimentara pentru cei 2 minori ai nostri,el mizand pe faptul ca munceste fara carte de munca....

Cum pot recupera aceste sume in instanta,ca de mediere nu incape vorba, caci noi nu mai comunicam demult.
Care dintre sume le pot recupera pe calea justitiei???Pe ce articole trebuie sa merg, ca sa castig un drept pe care il merit, deoarece in Romania legea se pare ca nu prea este de partea persoanelor corecte.
Va multumesc anticipat pentru raspuns si pentru timpul acordat!!!
Banca de unde am luat impreuna creditul auto, nu este in dosar, dar exista copii ale documentelor in care noi reiesim cu datorii, supuse expertizei contabile.
Asociatia de proprietari are un executor care doreste sa-i execute doar partea 1/2 a lui.A fost un proces separat.Noi suntem doar in partaj, cu un credit auto, imobil, teren luate impreuna.Si la toate astea, datorii din partea lui, ca nu a mai platit nimic din Aug 2011.Eu nu stiu cum e mai bine: sa angajez eu un executor separat de cel al Asociatiei, ca sa incerc sa recuperez din ce am cheltuit eu, in locul lui sau sa astept sa-i execute partea lui, pentru ca sunt persoane deja interesate de apartament, si urmand sa se inteleaga ei cu mine, pentru a le vinde si partea mea.
Multumesc din suflet pentru intelegere si sprijin!

Buna ziua! Am o situatie neobisnuita si complicata, la care va rog sa-mi raspundeti, sa-mi dati un sfat cum e mai bine sa fac.
Voi detalia totul cat mai amanuntit, ca sa mi se poata da cea mai buna solutie.
Sunt in partaj cu fostul meu sot, aproape de final (s-au efectuat toate expertizele: contabile, teren luat in comun, credit auto cu datorii, apartament luat in comun).
Eu am plecat de acasa de pe 7 Aug 2011, data de la care fostul sot nu a mai platit nimic (aveam un credit auto in comun, masina ramanand la el, si el locuind in apartamentul nostru; nici intretinere, nici impozit la Fisc).Cum el munceste fara carte de munca, toti executotii m-au gasit doar pe mine si sunt executata pe salariu, am poprire si figurez pe lista neagra la toate Bancile din Rom.Eu a trebuit sa introduc actiunea de partaj, pentru a nu mai fi angrenata in aceste datorii care legal, sunt comune, dar nu sunt ale mele.Asa, am ajuns sa platesc datoriile la Fisc de cateva zeci de mil vechi, si mi-au fost opriti vreo 10 mil vechi din salariu pentru creditul auto :(.In fine, am platit expertii (4 la numar) si sunt gata toate expertizele, dar este o mare problema.Pretul stabilit de expertul imobiliar este ff mic (36.000 Euro), in conditiile in care acest apartament valoreaza intre 48.000-55.000 euro.Asociatia de proprietari l-a dat in judecata pt datorii, a castigat Asociatia, a angajat un executor sa-i fie executata 1/2 partea lui de ap si eu acum nu stiu ce sa fac.Eu am 2 copii, datorii personale si nu pot lua credit sa cer eu apartamentul la partaj; el nu are cu ce, deci singura solutie va fi sa fie scos la licitatie fortat.
1. Ma gandesc sa fac o contestatie la expertul imobiliar si sa cer un pret de 52.000 Euro, ca oricum la licitatie scade pretul fff mult.
2.Eu, banii de pe ce am platit (FISC, masina, cheltuieli judecata, taxa timbru judiciar, experti), mi-i mai recuperez daca se va scoate la licitatie?
3. Cand se stabilesc cotele de impartire la un partaj? Pe expertiza imobiliara nu este specificat acest lucru.
3.Executorul Asociatiei de proprietari vor sa-i scoata la licitatie doar 1/2 lui, daca eu sunt de acord, pentru a se putea achita datoriile catre Asociatia de proprietari.Cand se intampla toate astea?Cum sa fac, sa fie bine pt mine?Se poate asa ceva? Ma gandesc sa gasesc un prieten care sa-i cumpere lui 1/2 si sa vindem noi dupa aceea, la pretul real al apartamentului.Executorul Asociatiei de proprietari ii va executa doar datoriile de la intretinere? Si celelalte datorii (Banca, SPIT, cheltuieli de judecata eu cum le recuperez?
4. Cum sa fac sa-mi recuperez si eu banii cheltuiti si sa iau jumatatea mea care mi se cuvine din acest ap, dar la un pret cat mai aproape de cel real?
Va multumesc din suflet!