Buna ziua!
Ma puteti lamuri si pe mine cu o solutie in situatia in care ma aflu???
Am de recuperate de la fostul meu sot niste sume de bani :
1.In urma unei popriri de pe un contract in care eu eram codebitor si el nu a mai platit nimic, mi s-a intalat poprire si am platit eu suma respectiva.In Romania este mai usor sa recuperezi sumele de bani de la oamenii corecti ce muncesc cu forme legale, decat sa iei bunul si sa-l vinzi, mai ales ca noi eram divortati si exista si un partaj facut.Bineinteles, ca aici vreau sa cer si daune morale in valoare de aceeasi suma, deoarece familia mea a avut de suferit in urma acestor "cheltuieli" neprevazute.
2.Impozitul la apartamentul cumparat impreuna in timpul casatoriei pe cativa ani, pe care tot eu l-am platit
3.Pensia alimentara pentru cei 2 minori ai nostri,el mizand pe faptul ca munceste fara carte de munca....
Cum pot recupera aceste sume in instanta,ca de mediere nu incape vorba, caci noi nu mai comunicam demult.
Care dintre sume le pot recupera pe calea justitiei???Pe ce articole trebuie sa merg, ca sa castig un drept pe care il merit, deoarece in Romania legea se pare ca nu prea este de partea persoanelor corecte.
Va multumesc anticipat pentru raspuns si pentru timpul acordat!!!