avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare sume de bani de la fostul sot
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare sume de bani de la fostul sot

Buna ziua!
Ma puteti lamuri si pe mine cu o solutie in situatia in care ma aflu???
Am de recuperate de la fostul meu sot niste sume de bani :
1.In urma unei popriri de pe un contract in care eu eram codebitor si el nu a mai platit nimic, mi s-a intalat poprire si am platit eu suma respectiva.In Romania este mai usor sa recuperezi sumele de bani de la oamenii corecti ce muncesc cu forme legale, decat sa iei bunul si sa-l vinzi, mai ales ca noi eram divortati si exista si un partaj facut.Bineinteles, ca aici vreau sa cer si daune morale in valoare de aceeasi suma, deoarece familia mea a avut de suferit in urma acestor "cheltuieli" neprevazute.
2.Impozitul la apartamentul cumparat impreuna in timpul casatoriei pe cativa ani, pe care tot eu l-am platit
3.Pensia alimentara pentru cei 2 minori ai nostri,el mizand pe faptul ca munceste fara carte de munca....

Cum pot recupera aceste sume in instanta,ca de mediere nu incape vorba, caci noi nu mai comunicam demult.
Care dintre sume le pot recupera pe calea justitiei???Pe ce articole trebuie sa merg, ca sa castig un drept pe care il merit, deoarece in Romania legea se pare ca nu prea este de partea persoanelor corecte.
Va multumesc anticipat pentru raspuns si pentru timpul acordat!!!

Alte discuții în legătură

Poprire virata la doua banci reprezentand jumatate din salariu fara a se tine cont de pensie alimentara valentinaman valentinaman Buna ziua, As vrea sa stiu daca de un an si jumatate s-a procedata corect de catre firma la care lucrez. Am doua popriri de la doua banci si de plata ... (vezi toată discuția)
Poprire - schimbare angajator Alexandru Coparca Alexandru Coparca Buna ziua, Va cer o informatie in legatura cu urmatoarea situatie: Un amic a imprumutat o suma de bani de la banca si nu a mai platit ratele. Eu fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire validata de judecatorie insa nerespectata (neplatita) ancastoica19 ancastoica19 Buna ziua, tuturor. Pe scurt as vrea sa explic cu s-a ajuns la subiectul temei care ma intereseaza. In anul 2008 am am luat un credit de la o banca pentru ... (vezi toată discuția)