avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire - Schimbare Angajator
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire - Schimbare Angajator

Buna ziua,

Va cer o informatie in legatura cu urmatoarea situatie:
Un amic a imprumutat o suma de bani de la banca si nu a mai platit ratele. Eu fiind codebitor, am ajuns sa mi se faca poprire pe cont(33%). Poprirea a fost facuta direct la angajator, nu la banca. Intre timp, eu mi-am schimbat jobul, implicit angajatorul.

Poprirea exista la banca(pe cont), dar in ultima luna am incasat salarul full(cei 33% pentru poprire nu au fost alocati executorului). In situatia de fata, nu pot sa zic decat ca mi-ar conveni ca cel care a imprumutat banii sa-si plateasca in continuare datoria(prin poprire) si mie sa nu mi se mai ia bani lunar(cei 33%).

Intrebarea mea este: legal, pot fi acuzat ca nu am anuntat executorul pentru schimbarea angajatorului? E ok sa merg in continuare fara sa anunt nimic? Ar trebui el sa se autosesizeze? Mentionez ca eu nu am beneficiat de nici un ban din imprumut si pana acum am platit pentru amicul meu pe care va trebui sa il actionez oricum in instanta pentru a-mi recupera suma platita.

Astept cu interes un raspuns,
Va multumesc in avans,
O zi frumoasa!
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2021
Alexandru Coparca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Coparca , utilizator 10:05, 23 Septembrie 2021
Va gasesc ei, nu va faceti dvs griji,
ideea este ca aveti calea regresului impotriva adevaratului debitor.
Ce anume inseamna calea regresului? Puteti sa imi dati mai multe detalii va rog?
Asta trebuie facut in timpul popririi sau dupa ce se termina? Cum e de preferat?

Multumesc pentru raspuns!

trandafir2 a scris:

Va gasesc ei, nu va faceti dvs griji,
ideea este ca aveti calea regresului impotriva adevaratului debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire - codebitor Alexandru Coparca Alexandru Coparca Buna ziua, Sunt intr-o situatie critica si sper sa gasesc o cale in urmatoarea situatie: Am ajutat un amic acum ceva timp(apraope 3 ani in ruma) sa obtina ... (vezi toată discuția)
Codebitor - popriri de nerecuperat Alexandru Coparca Alexandru Coparca Buna ziua, Sunt intr-o situatie dificila si sper sa gasesc o solutie prin intermediul comunitatii; Acum ceva ani, am fost naiv si am ajutat un amic sa ... (vezi toată discuția)
Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)