avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Codebitor - Popriri de nerecuperat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Codebitor - Popriri de nerecuperat

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie dificila si sper sa gasesc o solutie prin intermediul comunitatii;
Acum ceva ani, am fost naiv si am ajutat un amic sa obtina un imrpumut, eu avand titulatura de codebitor. El a luat toti banii cu obligatiunea de a plati lunar rata catre banca. S-a ajuns in punctul in care banca a pus popriri pe ambele salarii (al meu si al amicului, 33%). Dupa calculele mele, ar mai fi cam 10 luni de achitat, dar am cateva intrebari si sper sa ma ajutati cu un raspuns:
1. Executorul imi zice de fiecare data suma restanta, dar imi spune ca nu e actualizata(din cauza dobanzilor aferente care se acumuleaza luna de luna). Cam cat anume pot fi aceste dobanzi si cum se calculeaza ele?
2. Amicul meu nu are de unde sa imi inapoieze banii, si nu vad de unde ar avea nici in viitor. Pot sa imi recuperez banii in instanta, actionand un proces impotriva lui pentru a-mi recupera toata suma achitata in urma popririlor aplicate pe salarul meu? Daca da, ce implica un astfel de proces, cand ar fi bine sa il incep (inainte de achitarea creditului integral sau dupa), si cam cat poate dura?

Multumesc in avans pentru raspunsuri,
Nu sunt in tema cu aceste lucruri, de aia as aprecia sinceritatea,
O zi frumoasa!

Alte discuții în legătură

Poprire - schimbare angajator Alexandru Coparca Alexandru Coparca Buna ziua, Va cer o informatie in legatura cu urmatoarea situatie: Un amic a imprumutat o suma de bani de la banca si nu a mai platit ratele. Eu fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire - codebitor Alexandru Coparca Alexandru Coparca Buna ziua, Sunt intr-o situatie critica si sper sa gasesc o cale in urmatoarea situatie: Am ajutat un amic acum ceva timp(apraope 3 ani in ruma) sa obtina ... (vezi toată discuția)
Datorie la banca mariana573 mariana573 Buna seara. In anul 2008 sotul meu a facut un imprumut la banca pe numele lui.Pe adeverinta de la serviciu angajatorul nu si-a asumat raspunderea pt neplata ... (vezi toată discuția)