avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la banca

Buna seara.
In anul 2008 sotul meu a facut un imprumut la banca pe numele lui.Pe adeverinta de la serviciu angajatorul nu si-a asumat raspunderea pt neplata si a taiat mentiunea din adev precum ca este de acord retinerea sumelor restante . Eu am semnat pe contractul de credit dar nu am participat ca si codebitor. In momentul de fata nu mai putem plati ratele si am primit deja instiintare de la firma de recuperare. Ce credeti ca se poate intampla mai departe (avem in derulare si un credit ipotecar la o alta banca)? Mi se poate face poprire mie pe salariu?
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 12:12, 2 Septembrie 2009
Poate sa ceara poprire pe salariu .Angajatorul nu este respoinsabil de fapta salaritului. Dvs. nu aveti nici o legatura cu creditul lui.Firma va poate da in judecata ,pentru a -si putea recupera prejudiciul si in caz de neplata sa treaca la executare silita.Nu mai faceti imprumuturi ,pentru ca daca nu aveti cu ce plati puteti sa ajungeti in strada.
Dar , ati putea sa faceti si o cerere scrisa catre conducerea bancii prin care sa mentionati ca treceti printr-o perioada nefasta financiara de moment si doriti o reesalonare a rambursarii creditului.

Mult succes,
Din ceea ce am citit, se pare ca banca a cedat deja datoria dvs catre o firma de recuperari creante, cu ei trebuie sa negociati acum, dar repede, pentru ca intre timp se acumuleaza penalitati la penalitati.
Chiar daca nu sunteti codebitor, totusi ati semnat pe contractul de credit. Daca cititi cu atentie contractul, veti gasi undeva o referire la un anumit articol din Codul Familiei, care defineste "familia".Intr-o situatie asemanatoare cu a dvs, mi s-a spus ca pe baza lui sunt si eu partasa la plata.
Eu nu am putut rezista presiunilor bancii si stresului cauzat de telefoanele zilnice, asa ca in a 78-a zi de intarziere am imprumutat bani de peste tot si am ajuns cu plata la zi.Spuneau ca in a 91-una zi de neplata vor cere inapoierea intregii datorii, cu dobanzi si penalitati cu tot.Daca nu plateam, ar fi aplicat o penalizare de 1% zilnic,asa ca mi-a fost pur si simplu frica sa nu ajung sa-mi vand locuinta ca sa scap de ei, asa repede ar fi crescut suma, de la cele 17000 imprumutate cu doi ani in urma.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator

Eu am semnat pe contractul de credit dar nu am participat ca si codebitor.


Atunci in ce calitate ati semnat?:-/
Am semnat pe fiecare pagina a contractului, in partea de jos.

Alte discuții în legătură

Obligatiile sotului/sotiei in relatia cu banca a debitorului ilincamo ilincamo Buna ziua, Sotul doreste sa contracteze un credit cu ipoteca, in acest caz bancile solicitand ca sotia sa semneze si ea contractul de ipoteca \\"pentru luare ... (vezi toată discuția)
Codebitorul unui credit ipotecar executat silit este urmarit si pe salariu? laviniageorgescu23 laviniageorgescu23 Buna ziua, Eu si sotul meu am achizitionat in 2007 un apartament prin credit ipotecar in franci elvetieni, el in calitate de \"imprumutat' iar eu in calitate ... (vezi toată discuția)
Popriri salar mihaela-ionela mihaela-ionela eu am o poprire pusa pe salar.daca sotul se angajeaza este normal sa ni se faca poprire pe salar la amindoi?le da voie legea sa faca asa ceva tinind cont ca ... (vezi toată discuția)