avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... popriri salar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

popriri salar

eu am o poprire pusa pe salar.daca sotul se angajeaza este normal sa ni se faca poprire pe salar la amindoi?le da voie legea sa faca asa ceva tinind cont ca avem 3 copii in intrtinere,iar el este persoana cu handicap?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
mihaela-ionela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 12:41, 31 Iulie 2013
Daca sotul a semnat contractul de credit, ca si codebitor sau ca si garant, i se poate pune poprire pe venituri. Altfel, nu .

Numarul de copii in intretinere si/sau gradul de handicap al debitorului nu impiedica dreptul creditorului de a-si indestula creanta.

Daca debitorul nu a luat in calcul aceste neajunsuri atunci cand s-a imprumutat, de ce le-ar lua in calcul banca in momentul in care recupereaza creanta de la debitorul rau platnic?

Departe de mine intentia de a va da lectii de morala, dar vreau sa va spun ca este important ca atunci cand luam un credit sa privim cu deplina responsabilitate obligatiile pe care ni le asumam. Trebuie sa ne asiguram ca avem de unde sa platim ratele. Pentru ca, intr-un fel sau altul, oricum vom plati. Daca nu avem de unde sa platim, trebuie sa nu ne imprumutam.
sotul este cel care a facut imprumutul,iar eu codebitor.in momentul cind sotul a ramas fara servici,a fost sa faca o reesalonare a creditului,iar banca nici nu a vrut sa bage in seama,noi platind in continuare inca,citeva luni.dupa aia s-a angajat sotul,oprindu-i lui din salar.raminind el fara servici iar,au inceput sa-mi opreasca mie din salar.acuma daca se angajeaza este normal sa ne opreasca la amindoi?
mie imi opreste direct fabrica banii si-i trimite la popritor.se poate face sa ne opreasca doar unuia din noi?
Nu aveti alta cale decat cea despre care vi s-a mai zis. Contestatie la executare in care cereti diminuarea popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit in executare silita, debitor plecat in strainatate ancristida ancristida In cazul executarii unui credit ipotecar, daca din vanzarea imobilului ipotecat banca nu isi recupereaza intreaga creanta si se doreste trecerea la executarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa scoaterea la licitatie a apartamentului. mire1968 mire1968 In urma unui credit garantat cu ipoteca din cauza mai multor motive , nu am mai reusit sa platim ratele si apartamentul a fost vindut la licitatie cu o suma ... (vezi toată discuția)
Imprumut banca mismandra mismandra Buna ziua. Rog sa ma lamuriti asupra unei dileme. Sotia sta in casa mamei ei figurand ca fiind luata in spatiu, casa fiind proprietatea mamei sotiei. A facut ... (vezi toată discuția)