In urma unui credit garantat cu ipoteca din cauza mai multor motive , nu am mai reusit sa platim ratele si apartamentul a fost vindut la licitatie cu o suma mult mai mica fata de valoarea imprumutului. Timp de aproape 3 ani nici un semn de la banca in legatura cu suma ramasa neachitata. In urma cu citeva zile am primit o sentinta judecatoreasca definitiva in care ni se comunica ca se va opri suma restanta integral . Intrebarea mea este in ce procent se face poprirea , avind in vedere ca noi eu si sotul suntem imprumutant si codebitor , avem 2 copii , stam in chirie , si mai avem inca o rata la banca in valoare de 150 de eur.Cum se calculeaza procentul de oprire din salariu ? Si poprirea se face la amindoi sau numai la titularul imprumutului ?
se calculeaza la venitul net platit de catre angajator si se popreste in limita 1/3. din restul de 2/3 ramas din salariu va achitati restul cheltuielilor familiale si rata la banca.
poprirea se face ptr fiecare debitor in parte (imprumutat, codebitor, girant, etc) si in aceeasi limita de 1/3 din salariul debitorului
In mod normal in 3 ani de la ultima plata in contul datoriei, daca nu au existat cauze de intrerupere sau suspendare ale cursului prescriptiei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Popriri salar
mihaela-ionela
eu am o poprire pusa pe salar.daca sotul se angajeaza este normal sa ni se faca poprire pe salar la amindoi?le da voie legea sa faca asa ceva tinind cont ca ... (vezi toată discuția)
Girant in dificultate
milana2
Buna,
in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)