avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita dupa scoaterea la licitatie a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita dupa scoaterea la licitatie a apartamentului.

In urma unui credit garantat cu ipoteca din cauza mai multor motive , nu am mai reusit sa platim ratele si apartamentul a fost vindut la licitatie cu o suma mult mai mica fata de valoarea imprumutului. Timp de aproape 3 ani nici un semn de la banca in legatura cu suma ramasa neachitata. In urma cu citeva zile am primit o sentinta judecatoreasca definitiva in care ni se comunica ca se va opri suma restanta integral . Intrebarea mea este in ce procent se face poprirea , avind in vedere ca noi eu si sotul suntem imprumutant si codebitor , avem 2 copii , stam in chirie , si mai avem inca o rata la banca in valoare de 150 de eur.Cum se calculeaza procentul de oprire din salariu ? Si poprirea se face la amindoi sau numai la titularul imprumutului ?

se calculeaza la venitul net platit de catre angajator si se popreste in limita 1/3. din restul de 2/3 ramas din salariu va achitati restul cheltuielilor familiale si rata la banca.
poprirea se face ptr fiecare debitor in parte (imprumutat, codebitor, girant, etc) si in aceeasi limita de 1/3 din salariul debitorului
Multumesc pt raspuns .
Mai am o intrebare va rog. Dupa cit timp se prescrie datoria si cum se calculeaza termenul de prescriere .
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
In mod normal in 3 ani de la ultima plata in contul datoriei, daca nu au existat cauze de intrerupere sau suspendare ale cursului prescriptiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri salar mihaela-ionela mihaela-ionela eu am o poprire pusa pe salar.daca sotul se angajeaza este normal sa ni se faca poprire pe salar la amindoi?le da voie legea sa faca asa ceva tinind cont ca ... (vezi toată discuția)
Cit are dreptul bancile sa faca oprii pe salariu badescucorina badescucorina sint salariata si cistig un salariu de 900 ron ,am credite la banci din care doua dintre credite mi se face oprire pe salariu in jur de 50%,e posibil? (vezi toată discuția)
Girant in dificultate milana2 milana2 Buna, in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)