avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cit are dreptul bancile sa faca oprii pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cit are dreptul bancile sa faca oprii pe salariu

sint salariata si cistig un salariu de 900 ron ,am credite la banci din care doua dintre credite mi se face oprire pe salariu in jur de 50%,e posibil?
Da, daca este un singur creditor oprirea se face in proportie de 33%, daca sunt mai multi oprirea poate ajunge si pana la 50%.
dar daca pe linga op[rirea a celor doua credite ,mai am un alt credit pe care il platesc din restul banilor ce imi revin ,cum pot face sa micsorez rata respectiva?
Important este cate ''opriri'' aveti pe salariu nu cate datori satisfaceti din el, in functie de aceste ''opriri'' se calculeaza procentul care se popreste. In cazul dumneavoastra 50%.
da,dar cum se procedeaza,cum pot face ca creditul respectiv sa mi se diminueze pt ca e foarte mare si din restul banilor nu ma pot incadra sa il platesc,mi se retrag direct rata dupa cardul de salariu,inafara de cei 50%,mi se mai ia o rata de 270 ron
incercati la banca sa ajungeti la o intelegere, incercati sa refinantati creditul, numai asa puteti sa aveti o rata mai mica.
daca ajungeti si cu creditul asta sa fie executat silit, toti creditorii (3) se vor inghesui pe 50% din salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refinantare credit steff10 steff10 Buna ziua, Am solicitat un credit de refinantare la o banca. Acestia mi-au cerut contractul de la banca unde am avut creditul initial, cu detaliile legate ... (vezi toată discuția)
Proprire/firma recuperare creante AlecsandraB AlecsandraB Buna ziua, Am avut un credit la o banca, pe care din neglijenta nu l-am mai platit ( suma este mica 50 euro). In luna decembrie 2015, am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Credit bancar- imposibilitate plata bursy_bmf bursy_bmf Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Sotia mea are un credit contractat la o banca in valoare de vreoa 60000. Am platit la la el vreo 3 ani. Rata lunara ... (vezi toată discuția)