avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Refinantare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Refinantare credit

Buna ziua,

Am solicitat un credit de refinantare la o banca. Acestia mi-au cerut contractul de la banca unde am avut creditul initial, cu detaliile legate de restul de plata, contul creditului, etc.. dupa ce am semnat contractul de refinantare, am completat un OP pe care am specificat destinatia banilor, iar banca a transferat banii in contul curent (nu in contul creditului), urmand ca eu sa solicit inchiderea contractului de credit. Problema este ca am cheltuit o parte din banii transferati si nu pot inchide creditul. Acum suma totala pe care o am de plata la cele 2 banci ajunge la nivelul de 75% din salariu. Cum pot ajunge la o intelegere care sa conduca la micsorarea ratei lunare? ma gandesc ca perioada ar putea creste, doar ca creditul este pe 5 ani(maxim pt nevoi personale). Ce actiune poate lua banca daca nu reusesc sa platesc ratele?

Multumesc,
Stefan
Cel mai recent răspuns: steff10 , utilizator 17:14, 2 Februarie 2017
Fara indoiala conditiile le puteti negocia doar cu banca,daca nu platiti banca va poate executa silit prin poprirea veniturilor sau executare silita mobiliara/imobiliara.
in negocierea cu banca credeti ca ma pot lega de faptul ca banii nu au fost trimisi in contul de credit, chiar daca eu am semnat OP-urile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refinantare newguy newguy Am facut o refinantare la o banca din Bucuresti. Cand am semnat contractul mi s-a explicat ca trebuie sa aduc adresele de inchidere de la cealalta banca unde ... (vezi toată discuția)
Neplata unei refinantari Business_man Business_man Buna, va rog sa ma lamuriti intr-o problema mai \\"ciudata\\": Mihai a facut un credit de nevoi personale la banca X de 15000 ron, dupa un timp face o ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc dupa refinantare marian2013 marian2013 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator:o persoana apropiata mie a contractat un credit de la cetelem in 2008.Dupa aproximativ 1 an jumatate(timp in care a ... (vezi toată discuția)