avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata unei refinantari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata unei refinantari

Buna, va rog sa ma lamuriti intr-o problema mai "ciudata":
Mihai a facut un credit de nevoi personale la banca X de 15000 ron, dupa un timp face o refinantare la alta banca Y de 19000 ron si ramane si cu 4000 ron "in mana".
Banca Y la care a facut refinantarea trimite banii (15000 ron) catre banca X unde avea creditul, cu scopul de a il inchide. Mihai, a scos banii din cont (refinantarea) si i-a folosit in interes personal, in prezent fiind dator la banca X cu 15000 ron si la banca Y cu 19000 Ron . Din cauza ca nu a dus dovada de inchidere de cont de la banca X, banca Y nu ii elibereaza cei 4000 ron .

Dupa o perioada in care Mihai plateste cateva rate lunare la ambele banci, acesta ramane fara servici (si-a dat demisia).
In momentul de fata nu are nici un venit, nu ia nici somaj si nu are cum sa mai plateasca la nici o banca.
Creditele sunt de nevoi personale fara garantii, fara giranti, iar pe numele lui are doar o masina care nu figureaza in Romania deoarece este inmnatriculata pe BG.

In urma unor discutii cu el, Mihai zice ca nu mai plateste la banci niciodata, ca nu o sa mai lucreze niciodata in Romania, iar masina nu poate fi executata silit din cauza ca nu figureaza in tara ca fiind a lui.

Intrebari:
Banii de refinantare fiind cheltuiti in interes personal, se calculeaza ca si un credit de nevoi personale de 19000 ron sau este evaziune fiscala/inselaciune si se vor aplica pedepse penale, avand in vedere ca acei bani sau acordat cu un scop, si nu pentru a ii folosi in interes personal?

Masina inmatriculata in BG se poate executa silit? Avand in vedere ca nu figureaza nicaieri in Romania.

Daca pleaca "in afara" si timp de cativa ani nu o sa mai lucreze in Romania, datoria se va prescrie?

Va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri deoarece prietenul meu este foarte sigur pe el ca o sa scape, ca nu o sa aibe probleme...etc, si chiar nu stiu cu ce sa il fac sa inteleaga ca, cu bancile nu te joci.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Business_man , utilizator 23:24, 30 Aprilie 2013
banca la care s-a facut refinantarea a declarat creditul scadent anticipat, pentru ca nu i-au fost prezentate documentele ce dovedeau achitarea creditului de la cealalta banca?
maina este inamatriculata in Bulgaria, dar este in proprietatea lui?
initial bancile, incep procedura de executare cu popriri pe conturi de slalrii, ulterior executarea imobilelor, proprietate peronala.
Din punctul meu de vedere ceea ce a facut Mihai este infractiune. As zice inselaciune, dar, in functie de circumstantele spetei o sa fie incadrata altfel, poate. Nu as indrazni sa nu imi platesc creditul.
Nu, banca nu a declarat creditul scadent si nici nu i-a cerut informatii cu privire la ce a facut. Si da, masina este in proprietatea lui (el este proprietar pe acte), deocamdata...

Proprire pe salar....nu lucreaza, bunuri imobile...nu are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare masina farcas geanina farcas geanina Buna ziua, va rog cine poate sa ma ajute in legatura cu masina.Am achizitionat-o in leasing pe un contract de 5 ani pe data de 09.06.2011 trebuia sa termin de ... (vezi toată discuția)
Am facut un credit de refinantare de 90.000 ron, dar nu am inchis ... Danakira Danakira Am facut un credit de refinantare de 90000 ron, dar nu am inchis celalalt credit, au existat niste urgente, ce mi se poate intampla, pot raspunde penal? (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut m_ella2005 m_ella2005 In perioada casatoriei, sotii X fac un imprumut bancar cu ipoteca, girand cu un imobil si terenul aferent. Pe langa acest imprumut, sotii X mai imprumuta ... (vezi toată discuția)