avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant in dificultate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant in dificultate

Buna,
in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat din tara, ratele nu s-au platit, iar acum am primit de la un executor judecatoresc somatie ca datoria nu a fost achitata, iar eu ca girant sunt in situatia de a mi se pune proprire pe salariu. Insa eu am creditul meu la o banca, iar salariu merge in totalitate pe achitarea ratei lunare. In situatia asta mi se mai trage pt. datoria de girant? Ce pot sa fac? Logic, vreau sa imi platesc mai intai ratele mele si apoi pe ale altuia de la CAR.
multumesc.
Daca ultima rata era scadenta in 2009 dreptul de a va executa este prescris, faceti contestatie la executare si invocati prescriptia.
Vi se poate pune poprire pe 1/3 din salariu. Din restul de 2/3 va achitati celelalte obligatii.
ok, deci in cazul in care fac o contestatie la judecatorie probabil va incepe un proces ... care va dura; daca mi se opreste 2/3 din salariu, nu mai pot sa imi achit datoriile mele ... situatia e cam asa: eu castig aprox. 250 euro si platesc bancii 270 euro; ma gandeam ca daca fac dovada ca am alte obligatii (imprumutul meu de la banca) societatea la care lucrez nu imi face proprire pe venit.
Angajatorul este obligat sa va opreasca 1/3 din salariu. Nu conteaza ce alte obligatii aveti. Ceilalti creditori nu au decat sa va puna si ei poprire. asa se va retine maxim 1/2, indiferent de cate popriri aveti infiintate pe cont.

Faceti contestatie si invocati prescriptia executarii silite.
Va multumesc pt. raspuns; dar, mai exista o nelamurire: pt. a face aceasta contestatie, e nevoie sa achit 10% din datoria celui care a imprumutat de la CAR?
si in cat timp de la data primirii somatiei, pot depune aceasta contestatie?
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
milana2, utilizator
Contestatia se depune in termen de 15 zile de la primirea somatiei, iar cautiunea ( 10% din suma pretinsa)) se plateste daca solicitati si suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei.

Alte discuții în legătură

Poprire in calitate de girant Callyn Callyn Buna ziua, Cum as putea rezolva aceasta problema? In 2009 eu impreuna cu o alta persoana am fost girant la un coleg de munca, firma s-a inchis dupa cateva ... (vezi toată discuția)
Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)