avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire in calitate de girant
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire in calitate de girant

Buna ziua,
Cum as putea rezolva aceasta problema?
In 2009 eu impreuna cu o alta persoana am fost girant la un coleg de munca, firma s-a inchis dupa cateva luni iar acesta nu a mai platit rata , defapt nu a platit nici o rata ,imprumutul a fost facut de la CAR , am primit cateva sesizari prin posta , ultima a fost o somatie in 2010 , am luat legatura cu cel care a imprumutat banii apoi nu am mai primit nimic , acum dupa 4 ani m-am trezit cu o poprire pe 2 conturi de nevoi personale unde platesc doar ratele lunare nu sunt conturi de venit..nu sunt angajat sa am un venit , platesc o suma de bani lunar in acele conturi pentru rata , este normal sa mi se opreasca suma depusa ptr rata sa mearga catre acea poprire?
Ce as putea face , celalalt girant din pacate a decedat iar cel care a imprumutat banii nu este de gasit..probabil ii plecat din tara.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
Callyn, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 15:09, 21 Octombrie 2014
Aveti o singura posibiliatte :de a chema in judecata pe adevaratul debitor pentru a va recupera sumele retinute .Ati garantat pentru el, ceea ce inseamna ca ati acceptat sa platiti in locul lui imprumutul.
"acum dupa 4 ani m-am trezit cu o poprire pe 2 conturi de nevoi personale" ... mai exact, acum cand ?
Teoretic, daca mai sunteti in termen ati putea face o contestatie la executare, invocand prescriptia.
Incercati sa vorbiti cu angajatii bancilor unde aveti cele 2 credite si vedeti daca depunerea ratelor cu 1-2 zile intarziere (dupa data scadentei) nu schimba directia sumelor depuse (de la executor catre banca).
In cazul BCR sistemul descris functioneaza 100 % .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta camy3 camy3 Am mai cerut un sfat luna trecuta la d-voastra si nu l-am primit si anume eu am un credit de nevoi personal facut in anul 2006 pe baza de buletin fara garantii ... (vezi toată discuția)
Girant in dificultate milana2 milana2 Buna, in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale tinaa tinaa buna ziua. va rog sa imi spunti cum se procedeaza in cazul in care imprumutantul unui credit de nevoi personale nu mai plateste ratele avand venit din ... (vezi toată discuția)