avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant in dificultate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant in dificultate

Buna,
in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat din tara, ratele nu s-au platit, iar acum am primit de la un executor judecatoresc somatie ca datoria nu a fost achitata, iar eu ca girant sunt in situatia de a mi se pune proprire pe salariu. Insa eu am creditul meu la o banca, iar salariu merge in totalitate pe achitarea ratei lunare. In situatia asta mi se mai trage pt. datoria de girant? Ce pot sa fac? Logic, vreau sa imi platesc mai intai ratele mele si apoi pe ale altuia de la CAR.
multumesc.
Multumesc de raspuns.
Cei 10% din suma datorata, daca ii platesc, ii mai pot recupera ulterior solutionarii contestatiei?
daca veti castiga, vi se inapoiaza.
Buna,
mai am o nelamurire, va rog:
prescriptia de 3 ani se calculeaza de la momentul in care ar fi trebuit achitata ultima rata (cf. graficului de rambursare), sau se calculeaza de la momentul in care imprumutatul a platit ultima data? (cf. graficului ultima rata era in 2009 aug., dar el a achitat doar vreo cateva rate in 2008, apoi a mai platit prin 2012 vreo 2 rate).
Plata a intrerupt curgerea termenului de prescreiptie.
Asta daca nu era datoria prescrisa deja. Asta ar trebui verificat. Daca in 2012 cand a achitat trecusera 3 ani, era prescrisa deja datoria si plata nu aintrerupt nimic, in schimb, cum spune doamna de mai sus, daca inca nu era prescrisa, platile benevole au intrerupt termenul de prescriptie si va va retine angajatorul din venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire in calitate de girant Callyn Callyn Buna ziua, Cum as putea rezolva aceasta problema? In 2009 eu impreuna cu o alta persoana am fost girant la un coleg de munca, firma s-a inchis dupa cateva ... (vezi toată discuția)
Prescriere rata la banca ardnaxela15 ardnaxela15 Buna seara, As avea si eu o nelamurire: In 2003 am facut o rata pentru niste electrocasnice ( celebra rata doar cu buletinu). A fost facut pe maxim, maxim ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)