Buna,
in 2007, am semnat ca girant (din 3) pt. persoana X, care a luat un imprumut de la CAR Sanatatea, ce trebuia achitat pana in 2009; persoana X a plecat din tara, ratele nu s-au platit, iar acum am primit de la un executor judecatoresc somatie ca datoria nu a fost achitata, iar eu ca girant sunt in situatia de a mi se pune proprire pe salariu. Insa eu am creditul meu la o banca, iar salariu merge in totalitate pe achitarea ratei lunare. In situatia asta mi se mai trage pt. datoria de girant? Ce pot sa fac? Logic, vreau sa imi platesc mai intai ratele mele si apoi pe ale altuia de la CAR.
multumesc.
Buna,
mai am o nelamurire, va rog:
prescriptia de 3 ani se calculeaza de la momentul in care ar fi trebuit achitata ultima rata (cf. graficului de rambursare), sau se calculeaza de la momentul in care imprumutatul a platit ultima data? (cf. graficului ultima rata era in 2009 aug., dar el a achitat doar vreo cateva rate in 2008, apoi a mai platit prin 2012 vreo 2 rate).
Asta daca nu era datoria prescrisa deja. Asta ar trebui verificat. Daca in 2012 cand a achitat trecusera 3 ani, era prescrisa deja datoria si plata nu aintrerupt nimic, in schimb, cum spune doamna de mai sus, daca inca nu era prescrisa, platile benevole au intrerupt termenul de prescriptie si va va retine angajatorul din venit.