avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit in executare silita, debitor plecat in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit in executare silita, debitor plecat in strainatate

In cazul executarii unui credit ipotecar, daca din vanzarea imobilului ipotecat banca nu isi recupereaza intreaga creanta si se doreste trecerea la executarea silita a altor bunuri.
Daca debitorul nu are alte bunuri in proprietate iar codebitorul are doar un drept de mostenire (nu a fost facut partajul), ce se intampla? Sotia codebitorului are un imobil mostenit de la parinti dupa casatorie...nu cred ca intra in calcul.
Se pot executa doar debitorul si codebitorul, nu si sotul/sotia, nu?
Daca nu se face partajul niciodata banca nu-si recupereaza banii?
Cat timp se urmareste creanta? O viata intreaga? Daca vreodata o sa aiba debitorul un alt imobil i se poate lua? Peste 5 ani de ex...desi nu vad cum ar putea banca sa stie ca debitorul a cumparat un imobil.
In acest caz se pune poprire pe salariu ?

Daca debitorul pleaca in strainatate si se angajeaza acolo, banca va ramane cu poprirea pe salariul codebitorului din Romania, maxim 1/3 din salariul si apoi pensia lui codebitorului?
Sau se poate pune poprire si pe salariul debitorului aflat in strainatate cu locul de munca?
E vreo problema cu plecarea in strainatate a debitorului? verifica cineva ceva?

Alte discuții în legătură

E posibila executarea altor bunuri decat imobilul ipotecat? ancristida ancristida Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Daca cineva nu-si plateste creditul ipotecar si intra in executare silita, se executa doar imobilul ... (vezi toată discuția)
Executare silita zumy zumy Buna ziua! am girat cu apartamentul in care locuiesc pentru o linie de credit a unei firme, in anul 2007. In contractul de imprumut mai exista si un alt ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar FFLORIN1976 FFLORIN1976 Bună ziua! Am un credit ipotecar în chf la CEB , creditul este pe numele meu cu soția codebitor și mama mea la fel codebitor. În momentul de față eu ... (vezi toată discuția)