avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită E posibila executarea altor bunuri decat imobilul ...
Discuție deschisă în Executare silită

E posibila executarea altor bunuri decat imobilul ipotecat?

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Daca cineva nu-si plateste creditul ipotecar si intra in executare silita, se executa doar imobilul ipotecat?
Daca banca nu reuseste sa vanda imobilul sau il vinde la un pret mai mic, care nu acopera restanta, ce se intampla?
Se executa alte bunuri proprietatea debitorului, se pune poprire pe salariul acestuia?
In cazul in care exista si un codebitor, se poate pune poprire si pe salariul lui si executa un imobil in proprietatea acestuia?
Nu ar trebui sa existe o clauza in contractul de credit, care sa prevada faptul ca in caz de executare, se pot executa si alte bunuri decat cel ipotecat?

Daca debitorul nu are alte bunuri in proprietate iar codebitorul are doar un drept de mostenire (nu a fost facut partajul), ce se intampla? Daca nu se face partajul niciodata banca nu-si recupereaza banii? In acest caz se limiteaza la poprire pe salariu ?
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
ancristida, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:17, 24 Septembrie 2010
Banca are dreptul sa isi recupereze toti banii.
Poate executa pe toate bunurile.
Banca executa intai imobilul ipotecat dar nimic nu o impiedica sa execute si alte bunuri care sunt proprietatea dvs.Exclusa ideea popririi pe salariu.Alaturi de dvs va raspunde codebitorul care a garantat cu ceva cu siguranta.Politica bancii nu este sa-si ia banii prin poprire ,operatiune de durata.
Daca nu vinde imobilul banca il poate pastra,devenind proprietara asupra acestuia.Sper ca v-ati lamurit?
Se vinde imobilul ipotecat si alte bunuri ale debitorului pana la recuperarea creditului, se poate pune poprire si pe salariu. Codebitorul raspunde la fel ca si debitorul.
Pana acum nu am auzit ca sunt destul de intelegatori, in sensul ca de cele mai multe ori dau amanari la plata, reesalonari, popriri pe salariu. Cel mai indicat este sa mergeti la banca si sa vorbiti cu ei.
se executa orice bunuri ale debitorului , codebitorului si ale fidejusorilor (garanti daca exista) pana ce banca isi va recupera intreaga suma fara sa fie nevoie sa fie trecuta in contract o asemenea clauza pt. este prevazut in lege.
Sfatul meu este sa va instrainati bunurile pana ce veti intra in incapacitate de a achita ratele, mai putin cel pe care banca are ipoteca.
Debitorul nu are alte bunuri in proprietate iar codebitorul are doar un drept de mostenire (nu a fost facut partajul), ce se intampla? Sotia codebitorului are un imobil mostenit de la parinti dupa casatorie...nu cred ca intra in calcul. Daca nu se face partajul niciodata banca nu-si recupereaza banii?
Cat timp se urmareste creanta? O viata intreaga? Daca vreodata o sa aiba debitorul un alt imobil i se poate lua? Peste 5 ani de ex...desi nu vad cum ar putea banca sa stie ca debitorul a cumparat un imobil.
In acest caz se pune poprire pe salariu ?

Daca debitorul pleaca in strainatate si se angajeaza acolo, banca va ramane cu poprirea pe salariul codebitorului din Romania, maxim 1/3 din salariul si apoi pensia lui ?
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
ancristida, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit in executare silita, debitor plecat in strainatate ancristida ancristida In cazul executarii unui credit ipotecar, daca din vanzarea imobilului ipotecat banca nu isi recupereaza intreaga creanta si se doreste trecerea la executarea ... (vezi toată discuția)
Ipoteca- rest de plata danabi danabi Buna ziua, In urma cu ceva ani am facut un credit ipotecar.Acum 2 ani nu am mai putut plati ratele.Anul trecut am divortat ,nu am facut partaj. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)