avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

Buna ziua!
am girat cu apartamentul in care locuiesc pentru o linie de credit a unei firme, in anul 2007. In contractul de imprumut mai exista si un alt girant in calitate de fideijusor.
Firma debitoare a intrat in insolventa si nu a mai platit imprumutul. In luna august a acestui an am primit o instiintare de executare silita pentru intreaga suma care intre timp s-a dublat din cauza dobanzilor si penalizarilor.
Mentionez ca in contractul de ipoteca pe care l-am incheiat in calitate de girant ma oblig sa raspund in solidar cu debitorul si celalalt girant. Tot prin contractul de ipoteca am renuntat la beneficiul diviziunii si cel al discutiunii.
Am vazut ca in cererea de incuviitare a executarii silite depusa de banca la instanta de judecata, aceasta a solicitat pe langa executarea silita a imobilului cu care am garantat si popriprea tuturor bunurilor mobile si a tuturor conturilor. Insa in incuvintarea pe care a dat-o instanta apare numai incuvintarea executarii imobilului cu care am garantat.
Intrebarea mea este daca banca are dreptul, in cazul in care prin vazarea imobilulului nu isi recupereaza intreaga creanta, daca are dretul de a-mi executa alte bunuri mobile sau imobile sau de a-mi popri conturile sau salariul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:27, 17 Noiembrie 2012
Se executa strict in limitele dispuse de instanta prin hotarare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant tinaa tinaa buna ziua. va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat mai urgent. eu sunt girant pt fostul sot la un credit de nevoie personale fara garantii. fostul sot ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar stoicamir stoicamir Buna ziua, As avea nevoie de un raspuns pentru urmatoarea situatie: Acum 5 ani, mama mea a eliberat o procura unei persoane pentru a pune ipoteca pe un teren, ... (vezi toată discuția)