avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită in calitate de girant
Discuție deschisă în Executare silită

in calitate de girant

buna ziua. vin si eu cu o problema apasatoare. in anul 2008 am ajutat o ruda care are o societate sa ia un imprumut bancar, girand cu niste pamant. acum m-am trezit cu o notificare in care se precizeaza ca societatea nu si-a achitat datoriile catre banca si ca daca nu isi vor achita datoriile in urmatoarele 3 zile imi va bloca mie conturile, imi vor lua bunurile etc. ce "sanse" am sa pierd eu ce am pe numele meu? daca am girat cu bucata de pamant au dreptul sa-mi ia si altceva in afara acestui pamant? Multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: steriel , utilizator 19:29, 28 Iunie 2011
legal nu va pot executa decat cu bunul cu care ati girat, in speta acel teren.
banca nu poate executa silit decat bunul adus ca garantei - terenul respectiv.
Vorbiti cu ruda sa plateasca. Daca suma nu este prea mare platiti dumneavoastra si actionati ruda in instanta pentru plata debitului.

În principiu, garantul poate pretinde debitorului suma plătită băncii, cheltuielile pe care garantul le-a făcut după ce a notificat debitorul principal de urmărirea începută de bancă, dobânzi la sumele plătite din ziua în care a notificat debitorul că a făcut plata, precum şi daune interese.

Cititi contractul de garanţie personal si vedeti la ce v-ati obligat, dar in principiu nu va putea sa va execute decat bunul adus in garantie.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Suma este foarte mare si nu mi-as putea permite s-o platesc nici in doua vieti. mentionez ca nu sunt singurul girant.
Nu ati girat, ci ati garantat, sunteti garant imobiliar. Girul presupune o garantie asupra unor bunuri mobile.
Tot ceea ce puteti face ste sa va indreptati pretentiile impotriva societatii pentru care ati garantat dupa ce vi se va executa silit imobilul ipotecat.

Alte discuții în legătură

Lmposibilitatea de a mai achita creditul la banca angelicamihaela angelicamihaela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Sunt somera din Dec 2015 si am un credit la banca din 2011si un descoperit de card de salariu ... (vezi toată discuția)
Se poate face executarea silita a unui apartament deja ipotecat de alta banca? TANASE SIMONA TANASE SIMONA Am luat acum cativa ani niste credite la anumite banci.unul dintre ele este ipotecar si sunt cu plata la zi .la celelalte sunt cu cateva luni ... (vezi toată discuția)
Executare connexgr connexgr Buna ziua, Am un credit ipotecar si avand in vedere ca posibilitatile de plata scad pe zi ce trece vreau sa stiu ce se va intampla cu bunurile mele.Locuinta ... (vezi toată discuția)