avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare
Discuție deschisă în Executare silită

Executare

Buna ziua,

Am un credit ipotecar si avand in vedere ca posibilitatile de plata scad pe zi ce trece vreau sa stiu ce se va intampla cu bunurile mele.Locuinta ipotecata acum valoreaza jumatate din suma stabilita initial.In caz de executare silita se recurge la executarea altor proprietati pentru recuperarea sumei ? In afara de locuinta ipotecata mai am una ...
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 09:20, 16 Iulie 2010
din pacate, da. executa bunuri si venituri pana la acoperirea debitului+penalitati+cheltuieli de judecata si executare
Buna ziua !
Daca se ajunge la executare silita , societatea creditoare poate urmari , in conditiile legi , atat veniturile dvs. cat si bunurile proprietate pe care le detineti (toate) pana la acoperirea debitului care va cuprinde suma imprumutata + dobanzi + penalitati , astfel cum sunt acestea prevazute in contractul de credit incheiat .
Pot fi implicate in vreun fel rudele de gradul 1 , pot fi executate silit in caz de nu se recupereaza suma de la mine ?

Multumesc frumos !
da din pacate banca are dreptul de a executa bunurile mobiliare si imobiliare pe care le detineti pana la acoperirea debitului si a cheltuielilor de judecata si executare, ca si rude de gradul I nu pot executa decat sotul daca imobilul a fost achizitionat prin credit in timpul casatoriei, daca va referinti la ascendenti (parinti), daca acestia nu au nici o calitate, nu v-au girat in vreun fel, in cadrul creditului, nu pot fi executati.
daca executarea nu a inceput incercati sa vindeti prin contract de vanzare cumparare in forma autentica, cealalta proprietate pe care o aveti unei rude, dar si aici mare atentie ca aceasta vanzare sa nu poata fi atacata intr-un eventual proces, sa nu se invoce cazul unei vanzari simulate, care poate duce la caducitatea contractului, ca sa fie toul perfect trebuie sa va indrume mai exact un notar sau un avocat.
connexgr a scris:

Pot fi implicate in vreun fel rudele de gradul 1 , pot fi executate silit in caz de nu se recupereaza suma de la mine ?

Multumesc frumos !


nu poate sa fie executat silit cineva care nu are legatura cu creditul, nu a girat, nu e coplatitor...
daca sunteti deja in situatia in care nu mai puteti plati si vindeti bunuri unei/unor rude pt a nu fi executate, actele pot fi revocate

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters136155 ContSters136155 avem o casa care este impartita astfel:1/4 detin eu ,1/4 detine fratele meu si jumatate este a mamei mele aceasta parte provine din mostenire dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neplatit- actiune pauliana pt alt imobil vulpitzarea vulpitzarea Am facut un credit ipotecar pe o perioada destul de lunga. Ipoteca s-a pus pe casa unei nepoate. In momentul de fata locuiesc in casa ipoteca, deoarece casa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca dodorel62 dodorel62 Daca am contactat un credit bancar de la o anumita banca pentru a-mi cumpara anumite bunuri si la acel moment cand am luat creditul aveam un salariu mare iar ... (vezi toată discuția)