avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut banca

Buna ziua. Rog sa ma lamuriti asupra unei dileme.
Sotia sta in casa mamei ei figurand ca fiind luata in spatiu, casa fiind proprietatea mamei sotiei. A facut un credit sotia pe care nu l-am mai achitat. Banca ii poate lua casa mamei acesteia, creditul fiind unul de nevoi personale fara ipoteca, doar ca sotia si cu mine stam in acea locuinta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 17:28, 2 Octombrie 2010
Stati fara griji, banca nu se poate atinge de casa mamei voastre (atat timp cat pe actele de proprietate apare doar mama). Ce trebuie sa aveti grija e sa nu semneze nici un angajament de plata mama sotiei, sau sa achite sume in numele sotiei.
Depuneri in contul imprumutatului poate face oricine. Atat timp cat acest credit este unul negarantat, banca isi va recupera creanta prin poprire asupra conturilor de disponibilitati ale imprumutatului si codebitorului deschise la orice alte banci comerciale. Apoi, poate solicita poprire din salariu la angajator pentru debitor si codebitor. In ultima instanta se poate indrepta asupra bunurilor proprii ale debitorului pentru a-si recupera creanta.
Indiferent de cum vor decurge lucrurile, imprumutatul va fi introdus in baza de date a BC si nu va mai putea accesa finantari, fiind catalogat drept rau platnic.
Asadar, soacra dvs poate sta linistita, atat timp cat locuinta este proprietatea ei exclusiva si acest imobil nu este adus in garantia creditului. Daca nu figureaza ca si codebitor in contractul de imprumut, nu are motive de ingrijorare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face? machita machita Sotul meu are un credit la banca,pentru ca eu am ramas fara servici,am avut anumite probleme de sanatate cu baietelul,am ramas in urma cu plat.Zilele acestea a ... (vezi toată discuția)
Banciile primesc angajament in scris de la datornici in care,datornicul se angajeaza ca ,va achita lunar o suma minima in contul datoriei ? neri neri In situatia in care,o persoana a imprumutat o suma de bani de la o banca,de vreo trei ani,iar intre timp a ramas fara serviciu neachitand pana acum aproape ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale (fara ipoteca) - firma de recuperare crisn crisn Buna seara! Vreau si eu o lamurire,va rog Mama mea are un credit de nevoi personale (fara ipoteca) ,pe care nu a mai putut sa il plateasca ,diminuiansu-se ... (vezi toată discuția)