avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banciile primesc angajament in scris de la datornici ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banciile primesc angajament in scris de la datornici in care,datornicul se angajeaza ca ,va achita lunar o suma minima in contul datoriei ?

In situatia in care,o persoana a imprumutat o suma de bani de la o banca,de vreo trei ani,iar intre timp a ramas fara serviciu neachitand pana acum aproape nimic.Intrebarea este: daca persoana respectiva isi ia angajamentul in scris fata de banca,ca va achita lunar o suma minima ( 50 lei) in contul datoriei,banca este obligata sa accepte acest angajament ? Iar daca nu se accepta acest angajament,astfel persoana respectiva neputand achita datoria,ce se intampla ? ( suma datorata nu este f. mare ).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 19:17, 28 Martie 2011
Banca nu este obligata sa primeasca un astfel de angajament ...insa, puteti purta discutii cu banca pe aceasta tema si in cele mai multe cazuri se poate gasi o solutie.
E bine sa evitati trecerea la executare silita ... mai ales daca dispuneti de bunuri care pot face obiectul executarii silite.
Multumesc pt.raspuns ! Va intreb,daca datornicul nu dispune de niciun fel de bunuri deci,nu poate fi vorba de exetare silita si, daca banca nu accepta angajamentul datornicului si nici nu este dispusa sa gaseasca o solutie in acest caz,ce se poate intampla ?
Multumesc !
La momentul inregistrarii de restante foarte vechi, banca comerciala incepe demersurile de valorificare a creantei. Este important tipul de credit pe care debitorul l-a contractat si nu l-a mai restituit, in tot sau in parte. Daca este vorba de un credit de nevoi personale negarantat si nu exista codebitor, atunci se poate proceda la poprire pe salariu si/sau executarea bunurilor mobile/imobile ale debitorului rau platnic. Daca este vorba despre un credit garantat, atunci situatia executarii garantiei este iminenta. Nu va recomand sa va conduceti dupa principiul: "nu am platit ratele si banca nu are ce sa-mi execute", caci oricum, la momentul in care inregistrati restante banca va raporteaza la biroul de credite ca debitor rau platnic si pe viitor nu mai puteti accesa credite si nici avea pozitia de codebitor sau garant pentru alti debitori. Oricum exista o multitudine de variante ca banca sa recupereze creanta chiar si mai tarziu ..............#-o
daca le trimiteti o scrisoare nu faceti nimic.. mergeti sa vb cu ei.. in limita in care li se permite celor din agentie veti plati o perioada o suma mai mica decat rata urmand ca ulterior sa platiti rata + dif din urma... insa... mici sanse..

puteti depune in cont cati bani vreti (sau aveti) veti obt o ch insa ei vor numara zilele de intarzaieri si procentele de penalizari de trebuie sa le platiti apoi.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
ionut12345, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibil? C.Geta C.Geta buna seara.in cazul in care am restante la credite,nu am nimic pe numele meu,am indemnizatie de crestere a copilului ce probleme pot avea?nu am platit de un an ... (vezi toată discuția)
Daca platesc doar jumatate din rata???? NICU LUCAN NICU LUCAN din cauza problemelor financiare scazute,ma vad nevoit sa platesc rata la jumatate,ce probleme pot avea???????? banca nu ma ajuta sub nici o forma,nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)