avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... daca platesc doar jumatate din rata????
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

daca platesc doar jumatate din rata????

din cauza problemelor financiare scazute,ma vad nevoit sa platesc rata la jumatate,ce probleme pot avea???????? banca nu ma ajuta sub nici o forma,nu am gasit nici o portita din partea lor.MUTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 11:23, 16 Octombrie 2010
Ar trebui sa le para bine. Altii nu pot nici macar atat, dar bancile le reesaloneaza creditele. Este o banca rea. As vrea un MP sa vad despre ce banca este vorba sa nu le calc cumva ...pragul!
Este important sa precizati tipul de credit pe care il aveti contractat. Daca vorbim de un credit garantat cu ipoteca, atunci dupa 90 de zile de intarziere, indiferent daca, ati achitat o fractiune de rata sau deloc, banca poate demara inceperea executarii silite a garantiei. Daca, insa, vorbim de un credit pentru nevoi personale negarantat, atunci, platind numai o fractiune de rata, ramaneti restant cu partea neplatita, la care, se calculeaza penalitati de intarziere. Banca va va raporta lunar la BC, ca fiind debitor rau platnic si nu veti mai avea acces la credite pe viitor. Totodata, banca poate solicita angajatorului dvs, poprire din venitul net lunar, in cuantumul legal.
Cel mai indicat lucru, ar fi sa mergeti dvs la banca cu o solicitare scrisa, in care, sa precizati despre dificultatea financiara in care va aflati, insotita de o adeverinta de venit de data recenta si sa cereti reesalonarea creditului respectiv, fara a astepta ca restantele sa se acumuleze, intrucat, atunci problema devine mai grava, iar banca poate intreprinde unul din demersurile mentionate anterior.
Daca nu gasiti intelegere, puteti opta pentru refinantarea creditului la alta banca comerciala, suportand bineinteles, costurile de rigoare. Oricum, succes :thumbup:
Ultima modificare: Duminică, 3 Octombrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari
MULTUMESC MULT,imi pare rau ca m-am nascut in tara asta:((
si nouna ne pare.
daca pl 50% din rata si nu este un credit ipotecar ca sa ajungeti la executare sigur veti ajunge la o firma de recuperari. acolo incepe adevarata distractie.
va spun din experienta ca nu veti gasi mai tarziu nici o intelegere de la banca pt ca ii doare in cot pe ei. mai bine va strageti bani in casa si platiti dupa o perioada o suma mai mare, va razboiti cu ei pe seama comisioanelor si a dobanzilor si poate in baza acelei plati veti obtine anularea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liniile de credit cu ipoteca ioanavasian ioanavasian Buna dimineata, O societate are contractata o linie de credit cu ipoteca pe un apartament proprietatea unei persoane fizice. Din motive financiare, a intrat ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata credite...este posibila compensarea cu drepturi litigioase? bad_sonia bad_sonia Buna ziua , ca multi alti am facut mai multe credite de nevoi personale la mai multe banci in 2007-2008 acum am ajuns in imposibilitate de a mai plati ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati rata la banca, ce e de facut ? rsebastian rsebastian Am un imprumut luat de la CEC pe o perioada de 8 ani. Momentan sunt in anul 3 de rate, si nu mai am posibilitatea de a plati rata. Rata lunara este 520 ron. Nu ... (vezi toată discuția)