avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Liniile de credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Liniile de credit cu ipoteca

Buna dimineata,
O societate are contractata o linie de credit cu ipoteca pe un apartament proprietatea unei persoane fizice. Din motive financiare, a intrat in CIP cu mai multe bilete la ordin(sume mici, 500-1000 lei). Poate exista riscul ca la sfarsitul perioadei de un an sa fie executat silit apartamentul din cauza ca nu sunt toti banii in cont?Banca nu intelege ca vrei sa platesti acele bilete refuzate, ca nu esti rau-intentionat, ba chiar ocoleste sa rasunda acestor intrebari pe care vi le pun dvs.Cateodata am impresia ca are doar interesul sa "puna mana" pe bunurile oamenilor.Dobanda lunara aferenta liniei este platita la timp, nu au fost intarzieri.Ei te vad ca o" pata neagra"...Nu par sa inteleaga ca ai si tu o perioada mai proasta.
Ce riscuri sunt? Poate banca sa-ti ofere o posibilitate de a achita creditul, spre exemplu sa-ti reesaloneze linia pe o perioada mai lunga, cu rate lunare, eventual cu o dobanda mai mare?
Multumesc frumos pentru ajutorul pe care ni-l oferiti!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ioanavasian , utilizator 07:55, 25 Ianuarie 2012
Doamna, la o astfel de problema nu va poate raspunde decat banca. Doar banca are dreptul sa decida daca reesaloneaza/refinanteaza creditul sau trece la executarea lui.
Aveti posibilitatea sa luati credit de laalta banca si sa refinantati.
Banca refuza sa raspunda. Este adevarat faptul ca este cam devreme, mai sunt 6 luni pana la expirarea termenului, dar nu stiu de ce nu exista comunicare intre banca si client...de ce ocolesc raspunsurile? In privinta refinantarii, nu stiu daca vreo banca iti poate trece cu vederea faptul ca te aflii in incidenta de plata.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai pot plati rata la banca, ce e de facut ? rsebastian rsebastian Am un imprumut luat de la CEC pe o perioada de 8 ani. Momentan sunt in anul 3 de rate, si nu mai am posibilitatea de a plati rata. Rata lunara este 520 ron. Nu ... (vezi toată discuția)
Refinantare sau reesalonare credit lungu nicolae lungu nicolae am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate ... (vezi toată discuția)
Sunt asociata la un srl si pt. 2 credite obtinute de la banca am girat cu casa mea simcom2000 simcom2000 EU SI SOTUL MEU AVEM UN SRL CAPITALUL SOCIAL ESTE DE 50.000 RON AVEM DOUA CREDITE LA BANCA O LINIE DE CREDIT IN VALOARE DE 415000 RON SI UN CREDIT DE ... (vezi toată discuția)