avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... refinantare sau reesalonare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

refinantare sau reesalonare credit

am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate daca am restante ca banca imi spune ca nu e posibil
Cel mai recent răspuns: Lorelay123 , utilizator 14:10, 9 Martie 2011
Din pacate pt a obtine reesalonarea trebuie sa ajungeti cu ratele la zi. Daca doriti refinantare de la o alta banca trebuie sa nu figurati in baza de risc ca rau platnic unde va declara dupa o intarziere de 30 de zile. Ar fi trebuit sa decideti o refinantare inainte de a deveni restanta, din pacate... Bafta!
Realizati efortul sa achitati restanta ,dupa care desfasurati demersurile necesare refinantarii
Da,ati putea proceda in acest mod.
O eventuala refinantare poate fi posibila, dupa ce in prealabil, ati procedat la achitarea restantelor catre banca finantatoare. Oricum, la 2 rate intarziate, ati fost, cu siguranta raportat la CRB. In aceasta baza de date veti figura o lunga perioada de timp, iar accesul dvs la credite ulterioare, poate fi ingradit pe acest considerent. Aveti o sansa la refinantare, daca dupa ce platiti restanta, aveti un comportament de client "disciplinat si punctual" la rambursarea creditului, in urmatoarea perioada, care poate fi considerata cea de initiere si derulare a demersurilor de refinantare. Refinantarea, ca operatiune bancara este diferita de la o banca comerciala la alta, in sensul propriilor prevederi din politica de creditare si de acceptare a eventualului risc de neplata, pe care, dvs, tocmai l-ati crescut ca rating, prin inregistrarea celor doua restante de care ati amintit.
Va fi dificil, dar, poate nu imposibil... Va sfatuiesc sa va adresati mai multor banci, pentru a le solicita o oferta de refinantare, in conditiile mentionate de dvs. Succes ;)
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari
lungu nicolae a scris:

am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate daca am restante ca banca imi spune ca nu e posibil


or sa se razgandeasca, dar vor cere garantie suplimentara (daca o fi fost vreuna), ca asta le e "stilu'"... nu acceptati dvs!B-)

Alte discuții în legătură

Nu mai pot plati rata la banca, ce e de facut ? rsebastian rsebastian Am un imprumut luat de la CEC pe o perioada de 8 ani. Momentan sunt in anul 3 de rate, si nu mai am posibilitatea de a plati rata. Rata lunara este 520 ron. Nu ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - sfaturi cosovi cosovi buna ziua ! in ianuarie 2008 am achizitonat un apartament prin credit bancar de la BCR , cu ipoteca de rang I , am avut timp de 12 luni o dobanda fixa de 6.2% ... (vezi toată discuția)
Refinantare credit ipotecar-renteaza? liveomars liveomars Am un credit ipotecar din 2007 cu dabanda formata din indicele de referinta al bancii +1.2 pp,adica dobanda de 9.6 %.Iar DAE de 11.5 %. Ma gandesc la o ... (vezi toată discuția)