avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire validata de judecatorie insa nerespectata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire validata de judecatorie insa nerespectata (neplatita)

Buna ziua, tuturor.
Pe scurt as vrea sa explic cu s-a ajuns la subiectul temei care ma intereseaza.
In anul 2008 am am luat un credit de la o banca pentru seful meu (angajatorul) , eu fiind debitor principal iar el codebitorul contractului . Din nefericire pentru mine am luat teapa vietii mele pentru ca din promisiunea de plata a creditului in max 6 luni am ajuns pana in ziua de azi cu datoria neplatita si cu o gramada de problem in spate . Facand haz de necaz ...bine ca macar nu am fost singura "fraiera" din firma care a facut asta. In fine sa nu deviez subiectul .ma intereasa sa stiu daca societatea angajatorului meu , printr-o hotarare judecatoreasca de validare a popririi nu respecta decizia judecatorului ce repercursiuni poate avea ?...Intreb asta pentru ca nu mai vad nici o sansa sa " recuperez " datoria catre banca care de altfel ma are in lista neagra pe mine. Cel caruia eu I-am intins o mana de ajutor atunci considera ca nimeni nu ii poate face nimic chiar daca el este codebitorul creditului si mai mult de atat a sfidat orice adresa venita din partea executorilor judecatoresti cat si din partea tribunalului . Sunt oarecum dinsperata deoarece sunt cumva blocata in aceasta firma pana nu imi recuperez paguba....in secunda 2 in care am plecat din firma asta eu ma voi vedea nevoita sa achit datoria "bunului meu angajator" .Astept cu nerabdare solutii la problema mea.
Cel mai recent răspuns: ancastoica19 , utilizator 14:50, 17 Iunie 2016
Puteti sa nu platiti nimic facand contestatie daca s-a implinit termenul de prescriptie de 3 ani de zile.
Multumesc mult de sfat , insa procedura de prescriere zice ca trebuie sa treaca 3 ani fara ca banca sa faca vreun demers ...lucru care nu s-a intamplat .
Ultima plata facuta catre banca a fost in luna iunie 2009 iar din anul 2010 ei continua recuperarea debitului prin toate metodele posibile si imposibile .In luna septembrie a anului trecut prin executorul judecatoresc care se ocupa de dosarul acesta s-a ajuns la validarea popririi pentru angajatorul meu si de atunci s-au sistat toate demersurile in vederea recuperarii debitului .Chiar nu mai stiu ce procedura sa urmez.
de ce s-a ajuns la validare, angajatorul nu v-a retinut din salariu?
Si ce s-a intamplat in urma procesului de validare ?
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2016
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

S-a ajuns la validarea popririi pentru simplul motiv ca angajatorul nu avea interes sa imi puna poprire pe salariu dat fiind faptul ca suma creditului respectiv a ajuns pe mana angajatorului .
Procesul a decurs normal ...in lipsa fara ca nici una dintre parti sa participe .
Dupa finalizarea procesului suma a fost trimisa spre recuperare la un executor judecatoresc care nu a facut mare lucru , a verificat daca sunt angajata sau nu si a trimis o adresa de infiintare a popririi o singura data in 5 ani , iar anul trecut l-am sunat eu personal si am solicitat validarea popririi sperand sa il constrang cumva pe angajator sa imi plateasca datoria , lucru care bineinteles ca nu s-a intamplat .
Dupa validarea popririi nu s-a mai intamplat nimic , nu am mai primit nici o instiintare, nici o adresa de la absolut nimeni .
De aceea am intrebat care sunt consecintele pentru ca efectiv nu mai stiu cum sa recuperez suma aceea de bani de la angajator .
Multumesc pentru raspunsuri .
iar anul trecut l-am sunat eu personal si am solicitat validarea popririi sperand sa il constrang cumva pe angajator sa imi plateasca datoria , lucru care bineinteles ca nu s-a intamplat .

Dupa validarea popririi nu s-a mai intamplat nimic , nu am mai primit nici o instiintare, nici o adresa de la absolut nimeni .

Pana la urma, s-a validat sau nu, poprirea ?

Alte discuții în legătură

Datorii bancare - creditorul nu are din ce isi recupera imprumutul gheorghelupu gheorghelupu Actuala mea concubina a facut un imprumut de nevoi personale in urma cu ceva ani,ramanand fara serviciu a intrat in imposiblitatea de asi onora datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea popririi de catre banca !!! davidescucostel davidescucostel Buna ziua Am castigat un proces cu o firma ( unde am lucrat ) si am obtinut hotarare definitiva si irevocabila prin care firma respectiva avea obligatia sa-mi ... (vezi toată discuția)