Buna ziua si va multumesc mult pentru timpul acordat si pentru raspuns
In urma sfaturilor dumneavoastra si a documentarii ulterioare mai temeinice in acest sens am ajuns la aceeasi concluzie in legatura cu coloana TVA din factura, ea trebuie omisa si nu are nici o obligatie sa fie prezenta.Nelamurirea ce ramane:
l) în cazul în care este aplicabilă o scutire de taxă, trimiterea la dispozițiile aplicabile din prezentul titlu ori din Directiva 112 sau orice altă menţiune din care să rezulte că livrarea de bunuri ori prestarea de servicii face obiectul unei scutiri;
m) în cazul în care clientul este persoană obligată la plata TVA, menţiunea «taxare inversă»;
In legatura cu prima litera, care este efectiv scutirea de taxa (sunt atat de multe incat nu stii la care te incadrezi), scutit cu drept de tva, scutit fara drept de tva, servicii neimpozabile in romania (si la ce articol este specificat)
Taxare inversa se aplica si pentru neplatitorii de tva? Este foarte posibil sa fi inteles eu gresit apropo de taxarea inversa insa am dedus ca se aplica atunci cand prestatorul este platitor de tva si "paseaza" plata tva-ului clientului din statul respectiv.Aceasta idee deriva mai mult din conceptul de "Plata 0% tva nu inseamna acelasi lucru ca a fii scutit de tva", nu stiu care este cazul cu taxarea inversa
Cu stima,
Paul