Buna seara ....as avea si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.Sunt angajata din data de 15.03.2013 cu contract de munca pe o perioada nedeterminata la o firma cu postul de vanzatoare....in data de 16.07.2014 mi-am solicitat la firma un concediu fara plata de 75 zile (perioada in care am plecat in germania la munca )....in data de 01.10.2014 am reinceput din nou la aceeasi firma...cand m-am intors din germania am aflat ca sunt insarcinata...am mai lucrat la aceasta firma pana in data de 10.01.2015 dupa care doctorul mi-a dat concediu de risc maternal...(sarcina este cu risc )...problema este ca si eu si sotul meu lucram la aceeasi firma si amandoi am plecat in germania in aceasi perioada cu concediu fara plata....din germania domnul la care am lucrat ne-a dat ca un fel de contract in care arata perioada in care am lucrat la el...si cati bani ne-a dat...semnata si stampilata de el...intrebarea este daca ma duc si o traduc si o legalizez si o duc la primaria de care apartin...dupa ce nasc copilul adica pe la sfarsitul luni mai, as putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului de 2 ani ...??...mentionez ca sotul meu lucreaza de cand am venit din germania tot la aceasi firma...va multumesc...astept raspuns !!!
Buna ziua,as avea si eu o intrebare ...sunt angajata de aproape 2 ani de zile la o firma cu functia de vanzator comercial,in acesti 2 ani nu am avut concediu nimic,la sfarsitul lunii iulie am plecat in germania la munca pe o perioada de 2 luni,de la firma mi-a dat concediu fara plata pe aceste 2 luni.ar urma sa incep munca din 1 octombrie(la aceasi firma).dar intrebarea este daca voi putea beneficia de concediu de crestere copil daca eu am cele 2 luni pauza( sau voi putea sa ma duc la Casa de Sanatate sa imi platesc pentru acele 2 luni ca sa nu am intrerupere deloc si anul viitor in aprilie sau mai cand va trebui sa nasc sa pot sa beneficiez de concediu.Mentionez ca si eu si sotul meu lucram amandoi la aceasi firma si amandoi am plecat in Germania pentru 2 luni.Va multumesc !! Astept raspuns !