avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate Misha01

Activitate Misha01

Iti multumesc!
Va multumesc pentru promtitudine. Nu aveam informatii despre pasii ce sunt de urmat in acest caz. Normal este sa primesc banii...deoarece timp de un an si jumatate nu l-a interesat nimic legat de copiii desi au fost ambii la scoala, insa normalitatea pentru unii din semenii nostri este alta...
In hotararea de divort nu se specifica cum se vor recupera sumele restante, esalonat sau toate odata...deci cine decide si cat timp trebuie sa astept pana sa apelez la un executor sau eventual chiar la o plangere in acest sens?

Va multumesc din nou!
Buna ziua,

In urma unui proces lung de divort care s-a finalizat de curând, am obtinut custodia celor 2 minori aflati in intretinere. Mentionez ca actiunea s-a deschis anul trecut in septembrie, fostul sot facand apel deoarece dorea unul din copii si plata lunara suplimentara insa apelul a fost respins si decizia initiala definitiva.
In urma hotararii, el este obligat la plata pensiei alimentare in favoarea minorilor in cuantum de 33% din veniturile nete obtinute începând de la data introducerii actiunii de divort, adica de anul trecut.
Întrebarea mea este daca acele sume restante (plata pensiei pe 12 luni) se platesc toate o data si ulterior pensia alimentara se primeste lunar conform hotararii sau se esaloneaza in procent lunar? Cum se recupereaza sumele restante? Judecatoria trimite automat catre angajator obligarea la plata pensiei sau aceasta va fi virata de catre fostul sot atunci cand doreste?

Va multumesc anticipat!