avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Activitate mistocar

Activitate mistocar

Multumesc pentru informatiile oferite.
Va tin la curent cu ce se mai intampla.

O zi frumoasa.
Tatal copilului indeplineste conditiile insa nu doreste sa beneficieze de indemnizatie pentru o luna(nu poate intrerupe serviciul pentru o astfel de perioada).
La depunerea dosarului nu a solicitat nimeni astfel de documente(dovada ca tatal a realizat venituri, cel mult am bifat pe cererea tip ca realizeaza venituri, nu mai stiu excat formatul cerererii), ci mi s-a spus ca trebuie sa intocmim dosar daca dorim sa beneficieze si tatal in caz contrar se va suspenda indemnizatia la 11 luni.
Consider ca nu am omis sa prezint vreun document si ca nu poate fi prelungit un drept in baza unor presupuneri, ci este o eroare din partea agentiei, dar poate sunt subiectiva si va rog sa ma corectati daca gresesc.

Multumesc.
Data nasterii copilului este 04.09.2013, deci at fi trebuit sa primesc indemnizatie pana pe 04.08.2013(adica in august primeam pentru luna iulie si in septembrie pentru diferenta de luna august). Cu toate astea si in luna septembrie am primit indemnizatia integral.
De aceea intrebam daca trebuie sa restitui acesta suma tinand cont ca este o greseala din partea agentiei.
Multumesc.
Mentionez ca in prezent sunt in concediu de crestere si ingrijire copil pana la 1 an. Din cate stiu urma sa primesc indemnizatie pana ce copilul implinea 11 luni, insa vad ca am primit si pentru perioada de la 11 luni la 1 an.
1.Consider ca este o eroare sau s-a mai modificat legislatia intre timp?
2.O sa mi se ceara restituirea banilor tinand cont de noua lege si de faptul ca eroarea nu a fost cauzate de mine?

Multumesc anticipat.