avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaSimo

Activitate AndreeaSimo

Buna ziua, pentru angajatii care sunt delegati in strainatate, li se acora diurna pentru ziua in care este sarbataoare?Multumesc!
Răspuns la discuția Spor pentru orele lucrate sambata
In cazul in care angajatii lucreaza intr o luna 1 sambata , iar in alta luna 2-3 sambete, acesta ar trebui sa fie un spor cu carcter ocazional sau cu caracter permanent si ar trebui mentionat si in CIM si in Revisal?
Multumesc!
Buna ziua,

Pentru orele lucrate sambata se platesc in cuantum normal de 100%, precum pentru orice alta ora de munca se adauga sporul de 75%, acesta nu este prevazut in CIM, doar in ROI, acesta spor ar trebui transmis in REVISAL daca nu este prevazut in CIM ci doar in ROI? Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste angajarea. In cazul in care administratorul societatii nu este angajat cu contrat de munca, acesta poate fi trecut in organigrama, are voie sa semneze contractele de munca, sa intocmeasca fisele de post si sa semneze toate aceste documente?Multumesc
Va multumesc frumos pentru informatii. O zi buna!
In concluzie angajata poate beneficia de salariul, cheltuielile de cazare, transport si de indemnizatia zilinica de maxim 87.53 euro pe zi de la angajatorul din Romania daca este specificat in detasare?Multumesc!
In cazul in care ar fiI detasata, angajatorul din Romnia ar putea sa-i plateasca el salariul si indemnizatia? conform Art 47. (2)Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
Pentru ca angajatorul din Italia nu este de acord sa o plateasca el :(
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns concret la urmatorul articol.
Acelasi act normativ stabileste ca delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. "Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia", se mentioneaza in legislatia muncii.
Nelamurirea mea referitor la acest articol este daca o angajata se pote delega in fiecare luna 20-25 de zile calendaristice in fiecare luna in Italia, sau nu are voie sa depaseasca cele 120 de zile calendaristice pe an?
Noi avem un contract cu o firma din Italia care este clientul nostru si ne vireaz lunar bani pt prestari servicii call center, acestia mi-au facut o decizie in care specifica ca este nevoie de o angajata in fiecare luna 20-25 de zile sa mearga in Italia pt gestionarea vanzarilor si administratie dealeri.In concluzie este legal ca administratorul sa o delege in fiecare luna, ar inseamna ca intr-un an 25x12=300 de zile pe an.

Multumesc!