avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor pentru orele lucrate sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor pentru orele lucrate sambata

Buna ziua,

Pentru orele lucrate sambata se platesc in cuantum normal de 100%, precum pentru orice alta ora de munca se adauga sporul de 75%, acesta nu este prevazut in CIM, doar in ROI, acesta spor ar trebui transmis in REVISAL daca nu este prevazut in CIM ci doar in ROI? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 21 Noiembrie 2014
Nu se transmite sporul respectiv in REVISAL!
In cazul in care angajatii lucreaza intr o luna 1 sambata , iar in alta luna 2-3 sambete, acesta ar trebui sa fie un spor cu carcter ocazional sau cu caracter permanent si ar trebui mentionat si in CIM si in Revisal?
Multumesc!
Nu exista in legislatia muncii o definitie exacta a caracterului permanent sau ocazional al unui spor.

Sporul pentru munca in zilele de repaus saptamanal este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Prin urmare, daca este mentionat in c.i.m., atunci potrivit art.3 alin.2 lit.g din HG 500/2011 se completeaza si se transmite in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in revisal spor de week-end cata8 cata8 Din cate am citit ,inteleg ca ptr un salariat care lucreaza sambata sau duminica primeste un spor de week-end. Daca el lucreaza prin rotatie , 1-2 week-end-uri ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare-revisal Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua In domeniul constructii perioada de referinta pt care timpul efectiv lucrat, inclusiv orele suplimentare, nu are voie sa depaseasca media ... (vezi toată discuția)
Noul revisal si sporurile nepermanente draganmariana draganmariana Of, am urmatoarea problema: am o societate in care dam spor de sambata si duminica 5% iar spor de sarbatori legale la fel 5 % , acestea sunt prevazute cu act ... (vezi toată discuția)