avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare-revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare-revisal

Buna ziua
In domeniul constructii perioada de referinta pt care timpul efectiv lucrat, inclusiv orele suplimentare, nu are voie sa depaseasca media saptamanala de 48 de ore, este de maxim un an. Societatea la care lucrez a adoptat urmatorul program: 4 zile din saptamana se lucreaza 8 plus 2 ore suplimentare, adica in total 10 ore, iar a 5-a zi se lucreaza numai 8 ore. Avand in vedere ca acest lucru se intampla in mod constant, trebuie prelucrat in revisal sporul pentru ore suplimentare, deoarece se considera a fi spor permanent?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 15 Februarie 2012
Potrivit art.3 alin.2 lit.g din HG nr.500/2011, in revisal se completeaza salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca.

Textul de lege nu face nicio distinctie cu privire la caracterul sporurilor , permanent sau ocazional.

Am inteles
In CIM nu este prevazut nici un spor pt ore suplimentare, pt ca sincera sa fiu nici nu stiu cum ar trebui sa apara in cazul in care am dori sa le trecem, avand in vedere ca sunt si zile in care nu se lucreaza suplimentar...
Stiu sigur ca orice ora suplimentara este platita cu un spor de 75%, si asta se vede in statul de plata, dar nu apare nicaieri in revisal acest lucru
Totusi in modelul-cadru al c.i.m. este prevazuta plata orelor suplimentare ... la lit.J pct.3 ..
Asa este, la pct J, a fost introdus un nou subpunct b1) prestatii suplimentare in bani.................. . Pentru in salar brut de 1235 lei, in conditiile prezentate mai sus (48 de ore/saptamana) ce suma ar trebui sa trec ?
Se poate trece acordarea unui spor de 75% pentru orele suplimentare lucrate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul spor de noapte puyku puyku Buna ziua! Ma intereseaza daca poate sa-mi precizeze cineva cum se calculeaza sporul de noapte si cum se interpreteaza art 41 din contractul colectiv la nivel ... (vezi toată discuția)
Sporuri revisal micutzza10 micutzza10 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. La inregistrarea in revisal se trec doar sporurile ocazionale? Am vorbit cu cativa colegi si sustin ca ... (vezi toată discuția)
Acordare spor ocazional CATALENA CATALENA Buna ziua, Sunt in situatia in care ar trebui sa acord un spor ocazional unor salariati ale caror contracte au fost pentru o perioada de 2 saptamani, pentru ... (vezi toată discuția)