avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... noul revisal si sporurile nepermanente
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

noul revisal si sporurile nepermanente

Of, am urmatoarea problema: am o societate in care dam spor de sambata si duminica 5% iar spor de sarbatori legale la fel 5 % , acestea sunt prevazute cu act aditional la contract. Fiind procent pana acum nu le-am introdus in revisal 5.0.6, acum noul revisal fiind si procent trebuiesc introduse? chiar daca nu sunt permanente. #-o Sau trebuiesc trecute lunar? in functie de stat>Daca da cand se trimit? Sunt atat de agitata cu aceasta problema ca nu stiu daca sunt inteleasa.
Va rog mult nu treceti peste aceasta intrebare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 7 Aprilie 2014
In REVISAL se introduc sporurile prevazute in contractul individual de munca ... nu scrie nicaieri in HG nr.500/2011 ca se introduc numai sporurile permanente si cele nepermanaente nu , chiar daca sunt prevazute in c.i.m. ... unde legea nu distinge nici interpretul nu treguie să distingă, aceasta semnificând că noi nu putem adăuga sau exclude cazuri care n-au fost adăugate sau excluse de legiuitorul însuşi.
deci nu integeg, trebuiesc introduse? Cum, pentru ca sporul difera de la o luna la alta.
Multumesc frumos.
Da, trebuie introdus avand in vedere ca este pevazut in c.i.m. ... HG nr.500/2011 este clara in aceasta privinta , si anume: art.3 alin.2 : Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
.......
g) salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca ....
si daca apare doar in stat de exemplu sporul pt munca in zilele de liber legal ?
Daca un spor este prevazut in c.i.m. si nu este transmis in REVISAL, atunci exista posibilitatea sanctionarii angajatorului ...

Alte discuții în legătură

Intrebare revisal alexandra24 alexandra24 stie cineva daca scrie undeva ca trebuie sa introducem toate sporurile in revisal,cele fixe dar si cele variabile,urmand a fi modificate lunar?Mie mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Revisal noua versiune mea culpa mea culpa buna seara,daca am transmis versiunea 5.0.6 in termen(respectiv 01.10.2011) iar acum a aparut noua versiune cum fac-am un salariat care si-a inceput ... (vezi toată discuția)
Sporuri revisal micutzza10 micutzza10 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. La inregistrarea in revisal se trec doar sporurile ocazionale? Am vorbit cu cativa colegi si sustin ca ... (vezi toată discuția)