avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Activitate ana_m1989

Activitate ana_m1989

In calitate de persoana fizica, detin un cont adsense de unde incasez venituri atat de pe site-ul personal cat si de pe canalul de Youtube. Va rog mult sa ma ajutati cu procedura legata de ANAF. Se declara aceste venituri, se impoziteaza, in conditiile in care platitle sunt facute de Google din Irlanda?
Va multumesc.
Bună ziua,

Ma aflu în concediu de risc maternal și am fost înștiințată de angajator că într-o luna de zile punctul de lucru al firmei (multinațională) la care am lucrat, se va închide. Îmi puteți spune, vă rog, în aceasta situația dacă voi mai beneficia de restul de concediu de risc și de cel pre și postnatal.

Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Interpretare ordonanta parchet
Am inteles,

Va multumesc.
Buna ziua,

Am si eu o nelamurire, legata de interpretarea unei ordonante date de parchet. Tatal meu impreuna cu alti 6 colegi, angajati cu totii la CFR, efectuau lucrari de curatare a liniilor (unde au dat foc la iarba uscata). In urma acesti actiuni s-a produs un incendiu, din cauza rafalelor de vant, ce a afectat o hala a unei societati comerciale. Tatal meu a fost singurul care si-a recunoscut vina (presat de politisti, amenintat si pus sa jure pe biblie in sectia de politie) si a primit chiar si o amenda administrativa in valoare de 1000 lei. Dupa o luna el a primit instintare de la firma de asigurare ca, impreuna cu ceilalti colegi au de platit 8 200 de lei pentru acoperisul ars (cam mult dupa parerea mea pentru doar 20 m patrati arsi, cum reiese din raportul pompirerilor, care s-au transformat in 78 m patrati si 2 usi, la asigurator). El si-a platit partea lunar, in urma unei intelegeri cu firma asigurari, insa acum dupa 2 ani si jumatate i-a venit instiintare de plata pentru intreaga suma. Ceilalti colegi nu au achitat nimic, si tatal meu fiind singurul care si-a recunoscut vina, a fost somat sa plateasca tot. Am sunat la firma de asigurare, i-am intrebat de ce la inceput trebuiau sa plateasca toti si acum doar tatal meu si ei i-am raspuns ca nu avem ce sa le facem ca asa e scris in ordonanta, daca nu, ne actioneaza in instanta. Vreau sa citez exact ce este scris in acea ordonanta in partea finala, pentru ca nu vrem sa fim dati in judecata, dar nici nu dorim sa platim si pentru neglijanta altora!

Vazand si disp art 249, art 11, pct 1, lit b rap la art 10 lit b/1, art 90 si 91, C. pen

DISPUN

I. scoterea de sub urmarire penala a invinuitului:

1. X (tatal meu), pentru savarsirea faptei infr prev de art 219 c penal;

II. In baza art 249, art 11, pct 1, lit si art 10, lit c C pr penala, scoaterea de sub urmarire penala a invinuitilor Y (colegii tatalui) pentru infr prev de art 219 c.p.

Sunt absolviti colegii tatalui de plata (in baza articolului 240 c p penala) sau pentru infractiunile prev de art 219? Nu stiu la care se face de fapt referire.

Va multumesc mult!