avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Încetare contract de muncă în concediu de risc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Încetare contract de muncă în concediu de risc maternal

Bună ziua,

Ma aflu în concediu de risc maternal și am fost înștiințată de angajator că într-o luna de zile punctul de lucru al firmei (multinațională) la care am lucrat, se va închide. Îmi puteți spune, vă rog, în aceasta situația dacă voi mai beneficia de restul de concediu de risc și de cel pre și postnatal.

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
ana_m1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 27 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De risc maternal nu mai puteti beneficia ca nu mai aveti angajator....

Daca va concediaza pentru desfiintarea postului puteti intra in somaj. Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Pe perioada concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei de somaj este suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea fiecaruia dintre aceste concedii.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)