Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de 1 decembrie, la acea data aflandu-ma deja in prenatal. Intrebarea mea este unde voi depune concediul de prenatal daca firma inchide? Va multumesc!
1. - Daca la acea data sunteti deja in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci puteti depune certificatele medicale ulteriare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
- Interesati-va din timp la CJAS ce acte trebuie sa depuneti cand duceti primul certificat medical.
- Dupa terminarea concediului de maternitate puteti solicita indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca indepliniti conditiile legale.
2. - Daca indepliniti conditiile, dupa incetarea contractului individual de munca (CIM) va puteti inregistra la Agentia de Somaj.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia in continuare de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
Sarcina si lauzie
Marybv
Buna ziua, am si eu o intrebare referitor la indemnizatia pentru cresere a copilului. Am 30 sap de sarcina sunt in sarcina si lauzie,contractul meu pe 30sept ... (vezi toată discuția)