avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Activitate EugenCJ

Activitate EugenCJ

Asta ziceam si eu. Pentru ea e o relatie cit se poate de comoda asa. Doar pentru mine e incomoda. Am discutat cu ea in numeroase rinduri. Pur si simplu nu am cu cine. Nici nu vrea sa auda.

Eu as renunta oricind in mod expres la mostenire. Cu toata inima. De ce ziceti "nu m-as baza pe asta?
Evident ca as fi dispus, dar nu vrea.
Cred ca nu intelegeti ceva si ma acuzati pe nedrept. Eu nu vreau nici un drept de proprietate asupra imobilului ei. In plus, as vrea ca nici copiii mei sa nu poata revendica vreo cota parte din proprietatea ei.

In aceste conditii, daca se casatoreste cu mine, proprietatea ei fiind dobindita inainte, ca urmare a partajului cu fostul sot, exista vreun pericol ca o cota parte din proprietatea ei sa ajunga la mine sau la urmasii mei? Sau nu?
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns, in primul rind.
Totusi, eu am auzit ca noul cod civil introduce contractul prenuptial si ii da putere.
Sa raspund si eu la intrebarile dvs.
Un alt motiv invocat de ea pentru refuzul de a se casatori este ca a iesit destul de greu din casatoria anterioara, si ca vrea, daca lucrurile nu merg bine, sa se poata desparti rapid si eficient. Convingerea mea este ca e cit se poate de urit sa intri intr-o relatie asigurindu-ti o iesire eficienta. E vorba de a ma proteja pe mine aici. In conditiile actuale ea poate pune punct relatiei, oricind, fara nici un motiv temeinic, fara preaviz, doar poftindu-ma afara din casa ei. Poate ca multi nu mai cred in casatorie. Eu sint convins ca insusi faptul ca trebuie sa faci niste demersuri si sa astepti ca sa scapi legal de cineva i-a ajutat pe multi sa ramina impreuna si sa se regaseasca. In cazul meu, chiar si cea mai banala cearta se poate termina cu evacuarea mea. Chiar si numai pentru a-ti oferi placerea sa-l umilesti pe celalalt.
In ce priveste menajul, da, face si ceva menaj prin casa. Asta nu inseamna ca eu nu fac nimic. Ma ocup de gradina, gazon, alte treburi sa le zicem mai specifice barbatilor. Ma implic si la gatit si sint de foarte mult timp sint si regele chiuvetei cind e vorba de spalat vase.
Eu nu doresc nimic din proprietatile ei, dar degeaba. Atunci, similar, ar trebui sa nu-si doreasca nici ea nimic din ce am eu in plus fata de ea. Adica plusul meu de venit.
Buna ziua,

Situatia mea este urmatoarea: traiesc in concubinaj cu prietena mea de peste 3 ani. Locuim in casa ei, ea fiind proprietar unic, cu fetita ei (minora, din prima casatorie). Nu doreste sa se marite cu mine pentru ca ii e teama ca copiii mei (din prima casatorie) vor cere o cota parte la moartea mea, cu toate ca i-am zis ca sint dispus sa incheiem un contract prenuptial prin care stipulez ca nu am pretentia la nimic din averea ei. Problema e ca asteapta de la mine sa ofer tot ce este de datoria unui sot sa ofere (in special veniturile sa fie la comun, ale mele fiind considerabil mai mari), la o eventuala despartiresa impartim bunurile mobile cumparate impreuna pe din doua, ca doi soti, insa imi refuza calitatea de sot cu acte in regula. Cam asta ar fi situatia. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Care sint prevederile actuale ale codului civil in ce priveste drepturile mele in cazul in care ne despartim?
2. Care sint prevederile actuale ale codului civil in ce priveste dreptul la succesiune al copiilor mei dupa decesul meu?
3. Care sint prevederile actuale ale codului civil in ce priveste dreptul la succesiune al meu dupa decesul ei?
4. Care sunt sansele ca un eventual contract prenuptial semnat de mine sa poata fi atacat si cistigat de copii mei la decesul meu, daca ar ataca acest act in instanta?
5. Cine este cel mai favorizat dintre noi doi de starea actuala a lucrurilor?
6. Cine ar fi cel mai favorizat dintre noi doi daca ne-am casatori?
7. Daca ea ar vrea, ar putea sa-si schimbe numele de familie cu al meu fara a ne casatori?
8. Ar fi posibil sa-mi schimb adresa din buletin pe domiciliul ei? Daca da, ma protejeaza acest lucru in vreun fel daca vrea sa ma dea afara?