avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate Herman

Activitate Herman

Multumesc AVLIL, oricum discutia e constructiva, am inteles in linii mari ce trebuie sa fac...da, am un avocat si mi-am dat seama ca trebuie sa-l schimb....pentru o astfel de situatie am nevoie de un reprezentant atent la detalii si cu "lectiile bine facute"..... Multumesc.
Ca sa lamuresc si problema succesiunii acestei situatii (desi din ce inteleg, promisiunea de vanzare nu are nici o legatura cu succesiunea in sine) va spun urmatoarele:

Succesori:
Bunica impreuna cu 2 copii mostenitori si 3 nepoti de la un al 3-lea copil, defunct.

1 copil si cei 3 nepoti, au renuntat la drepturile lor succesorale (prin act in forma autentica) in favoarea celuilalt copil si buniicii, de unde rezulta ca mostenitori care vor fi la masa succesorala ramane bunica si un copil(adica mama mea), cu acestia din urma vreau sa fac promisiune de vanzare si din ce am citit chiar daca nu e facuta succesiune, pot face acest lucru cu dansele!!!!

lenia1972 a scris:

Buna. Uite cum vad eu problema. Terenul intabulat in CF si restul de teren, trebuie sa treaca mai inati la mostenitori. Asta inseamna dezbatere succesiune. In ziua dezbaterii succesiunii, poti face un antecontract cu mostenitorii pe ambele immobile (terenuri) si tot in numele lor rectificarea CF (pentru ca se vor trece ca mostenitori in cartea funciara. Iti las un nr. de tel ca sa te lamuresc mai bine?


da!
AVLIL a scris:


Cat despre promisiune, si eu pot legal sa-i promit la vanzare terenul bunicului lui. E o obligatie pe care mi-o pot asuma, sa-i vand eu sau sa conving pe altul sa-i vanda acel teren...


Nu inteleg foarte bine aceasta fraza...........!!!
commodus a scris:

Conform art. 902 (1) pct. 12 si art. 906 C. Civ. promisiunea se noteaza in CF. In regulament, la art. 19 se mentioneaza ca notarea se face in temeiul unui inscris, in forma ceruta de lege pentru validitatea actului juridic. Totusi, nicio dispozitie din C. Civ. nu cere forma autentica pentru promisiuni, ci doar pentru pacte de optiune. Un argument suplimentar este faptul ca in materie de donatii se specifica expres ca este necesara forma autentica pentru promisiune, ori daca regula era forma autentica, precizarea nu mai era necesara.


de acord, la acest moment pentru mine e mai putin important daca e in forma inscrisului sub semnatura privata sau forma autentica, continutul ma intereseaza.....in sensul ca avem o suprafata pe care nu o avem in CF, dar avem actiune in instanta pe rol pentru aceasta, cum o asezam in promisiune ????

Sau mai bine spus avem 2 suprafete intruna singura doar ca 209 mp intabulati, iar restul inca nu.....cum ma asigur ca la final oricare ar fi acela....bunica+mostenitorii sunt "obligati" prin promisiune sa-mi vanda mie (si nu altora) dupa caz : fie doar cei 209 mp sau intreaga suprafata in caz ca reusim sa rectificam suprafata.....???
Eu acum in numele lor suport tot ce inseamna cheltuiala vis-a-vis de aceasta rectificare !!!
Sa ne intelegem; Bunicii mei au o gradina (linga casa), suprafata gradinii este de cca 700mp, dintre acestia 209mp sunt trecuti in CF, pentru restul suprafetei am deschis in numele dansilor un proces de rectificare suprafata, intre timp bunicul a decedat si "s-au ridicat" mostenitorii acestuia (2 copi+nepotii de la al 3-lea copil ai defunctului) cu tot felul de idei si interpretari proprii.
Eu nu sunt unul dintre mostenitori, mama mea este.
Acum tot ce vreau eu este ca impreuna cu toti (bunica+mostenitori) sa-mi faca o promisiune de vanzare (am concluzionat aici ca cel mai ok este ca aceasta sa fie facuta in forma autentica pentru a ma scuti de orice "emotie"), insa se naste o alta intrebare; cum trebuie intocmita aceasta promisiune data fiind situatia cadastrala a terenului.....de ce nu ar merge o promisiune si pe suprafata care se solicita la rectificare, eu nu-i cer sa-mi promita ceva ce nu are decat in situatia in care prin sentinta procesului deschis si a documentatiei ulterioare (sentinta este doar un punct "k" din documentatia care trebuie intocmita pentru o rectificare de suprafata) intra in posesia terenului.

Asadar, o singura promisiune in forma autentica cu 2 alineate, 1 cu cei 209 mp cu referire la nr. CF si 2 cu restul suprafetei care urmeaza a se trece in CF dupa rectificare ????
Asta e clar si despre cum se fac inscrisurile in CF..... "CAPITOLUL II
Înscrierea drepturilor tabulare

Art. 888
Condiţii de înscriere

Înscrierea în cartea funciară se efectuează în baza înscrisului autentic notarial, a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, a certificatului de moştenitor sau în baza unui alt act emis de autorităţile administrative, în cazurile în care legea prevede aceasta."


buna seara,
nu stiu, sunt pe acest forum pentru a gasi raspunsuri pe care nu le-am gasit in alta parte....
sunt destul de suparat pe avocatii din oraselele mici deoarece au o mare problema in comunicare si in felul de asi gestiona relatiile cu clientii, toata povestea de mai sus se intampla in Fagaras si am apelat la un avocat si din cauza faptului ca eu sunt in Bucuresti in cursul saptamanii, in timp ce scriu imi dau seama ca in cateva randuri azi pe acest forum am primit mai multe informatii decat intr-un an de colaborare cu un avocat din Fagaras.
Ca sa revin la ce spuneti dvs., m-as bucura foarte tare ca promisiunea de v-c incheiata in forma inscrisului sub semnatura privata sa poata fi inscrisa in CF, asta mi-ar da putere sa merg mai departe in actiunea noastra.

Va multumesc.
Nu pentru ca nu am stiut ca pot sa fac asta.....cred ca am o problema totusi de comunicare cu avocatul, simt ca acesta nu vrea sa intre in conflict cu autoritatile locale (primaria-parat) si am senzatia ca ii este putin incomoda speta pentru care l-am contractat, am avut 2 termene si nu m-a anuntat de nici unul....am aflat de pe portal de ele, nu cred ca e ok....ma sperie putin gandul ca o sa fiu pus in situatia sa schimb avocatul si sa o iau de la capat....., asta pe deoparte, iar pe de cealalta, decesul bunicului a dezechilibrat putin intelegerile initiale si sunt cam incert.....problema e ca eu am suportat toate cheltuielile in numele bunicilor mei si e cam tardiv sa renunt pe deoparte la procedura de rectificare CF si implicit la achizitia ulterioara a terenului prin cumparare, drept pentru care ma vad nevoit acum sa "ma pun la adapost" vis-a-vis de tot ce implica aceasta procedura pana la finele ei.
Buna ziua,

intentionez sa achizitionez un auturism inmatriculat deja in Romania, prima inmatriculare 2004 direct in Romania, deci nu are taxa achitata, cum ar trebui sa procedez in sens juridic ca sa nu achit aceasta taxa....vorbim de un vehicul cu valoare de achizitie cca 6000 euro si o taxa de 11.000 euro ?!