avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare teren

Buna ziua,
am nevoie de un sfat.
cu ceva vreme in urma bunicii mei mi-au propus sa iau de la dansii un teren (cumparare), la momentul la care am consultat CF-ul lor am descoperit ca nu au toata suprafata trecuta in CF, drept pentru care am deschis un proces de rectificare CF, in numele dansilor.... (inca pe rol).
Intre timp bunicul a decedat si inevitabil lucrurile (intelegerea) s-au complicat....
In acest moment nu mai am incredere ca pot sa mai cumpar terenul de la bunica si mostenitorii bunicului si vreau sa le propun sa intocmim o promisiune de vanzare, pana la finalizarea procesului si procedurii de rectificare CF.
Terenul vizat se compune dintr-o parte inscrisa in CF (209 mp2) si o alta parte care inca nu e inscrisa in CF.

Cum ar trebui sa prcedez ?!

Ar trebui sa fac 2 promisiuni de vanzare (una pentru ce am deja in CF si alta pentru ce urmeaza a se inscrie) ?
Avocatul imi spune ca e suficient sa incheie dansul aceasta promisiune, pe net citesc depre promisiuni in forma autentica care se inscriu in CF pentru a evita un "tert cumparator de buna credinta"...sunt putin confuz.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
Herman, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters81470 , utilizator 20:21, 20 Octombrie 2014
Cereti clarificari de la avocat.
Actul incheiat la avocat este valabil, insa nu poate fi inscris pentru opozabilitate in CF. Totusi, sunt doua lucruri distincte. Nu vad cum sa faceti doua promisiuni.
Ma gandem la 2 promisiuni astfel:nUna pentru cei 209 mp care sunt intabulati, promisiune pe care sa o inscriem in CF ca sa avem o garantie a faptului ca nu ne vom trezi cu "surprize" si o alta promisiune pentru suprafata pe care o solicitam ca si plus la CF, evident in situatia in care instanta ne va da sentinta favorabila ..... o sa ma consult si cu avocatul insa vroiam inca un punct de vedere. Multumesc !
Inca un punct de vedere obtinati de la altcineva care vede aceleasi acte... nu conparati opinia de pe forum cu cea data de un avocat care v-a studiat actele.
La o prima vedere as face un singur act, chiar mi se pare nepotrivit sa fie 2, probabil e un teren dintr-un singur titlu de proprietate.
La CF puteti sa notati si litigiul, ati facut-o?
Nu pentru ca nu am stiut ca pot sa fac asta.....cred ca am o problema totusi de comunicare cu avocatul, simt ca acesta nu vrea sa intre in conflict cu autoritatile locale (primaria-parat) si am senzatia ca ii este putin incomoda speta pentru care l-am contractat, am avut 2 termene si nu m-a anuntat de nici unul....am aflat de pe portal de ele, nu cred ca e ok....ma sperie putin gandul ca o sa fiu pus in situatia sa schimb avocatul si sa o iau de la capat....., asta pe deoparte, iar pe de cealalta, decesul bunicului a dezechilibrat putin intelegerile initiale si sunt cam incert.....problema e ca eu am suportat toate cheltuielile in numele bunicilor mei si e cam tardiv sa renunt pe deoparte la procedura de rectificare CF si implicit la achizitia ulterioara a terenului prin cumparare, drept pentru care ma vad nevoit acum sa "ma pun la adapost" vis-a-vis de tot ce implica aceasta procedura pana la finele ei.
Doar o intrebare: de ce nu s-ar putea inscrie (nota) in CF promisiunea incheiata in forma inscrisului sub semnatura privata?

Care text de lege prevede forma autentica a antecontractului de v/c ca o conditie pentru notarea lui in CF?

Alte discuții în legătură

Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Care e diferenta? molita molita care e diferenta intre un act sub semnatura privata si un anecontract de vanz-cump? (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare imobile nu mai este posibil in ncc Alvaro Liniers Alvaro Liniers Conform art. 1279 al NCC alin (3) prevederile care sunt la baza posibilitatea ca prin hotararea judecatoreasca sa isi stabileasca obligatia de a incheia un ... (vezi toată discuția)