avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters332948

Activitate ContSters332948

pai fostul sot al femeii care trebuie sa plateasca pensie de intretinere pentru copilul lor incredintat tatalui ,a formulat/depus plangere penala la parchet pentru neplata pensiei de intretinere,femeia a fost condamnata cu suspendare si in continuare tot nu plateste pensie pentru copilul ei,din nou tatal a formulat/depus alta plangere penala tot pentru neplata pensiei de intretinere dar de data asta prim procoroarea a clasat cazul pe motiv ca nu are de unde sa plateasca datorita faptului ca femeia dupa divortul cu fostul sot,traieste in combinaj cu alt barbat si din a doua relatie a mai rezultat ati copii ,si nu poate sa lucreze pentru ca copii sunt cu varste foarte mici probabil sub doi ani,si nu are cine sa aiba grija de ei .nu detine situatie materiala/financiara decat alocatia copiilor si din ce salar castiga concubinul femeii.intrebarea mea la dumneavoastra este daca sa procedat conform legii ca in asemenea situatii ,persoana obligata sa plateasca pensie de intretinere, in cazul in care nu lucreaza si traiaste din alocatia copiilor,sa se claseze plangerea depusa de fostul sot,tinand cont de faptul ca ce-a de-a doua plangere la parchet,sa depus in perioada activa a condamnarii cu suspendare.
Buna ziua,va rog frumos daca se poate sa trimiteti raspuns la urmatoarea intrebare;

Este posibil clasarea si scoaterea de sub urmarire penala pentru o persoana care nu si-a platit obligatia prin hotarare judecatoreasca privind plata pensiei alimentare?
Multumesc pentru cine binevoieste sa intervina cu raspuns !
Salut,deschid o discuție cu o întâmplare recentă despre un copil elev în clasa a 6-a,care i-a fost suspendată alocația complementară pe 6 luni pentru că a depășit un număr de 20 de absente nemotivate.În fapt menționez că tatăl elevul s-a adresat dirigintelui verbal ca elevul să fie învoit pe termen nespecificat pe motive diverse de sănătate cauzate de răceală și gripă care nu necesita prezinta la medicul de familie,aceea fiind tratat la domiciliu de către părinții.După ce s-a adresat verbal dirigintelui,tata elevului,aceasta la mai întrebat dacă trebuie să mai aducă un document de la medicul de familie sau ce trebuie să facă,după care dirigintele i-a răspuns tatălui elevului ca doar în cazul în care v-a ajunge cu el la medic trebuie să aducă,în rest îl învoiește pe elev până când îi trece problema de sănătate
.În fapt dirigintele a uitat să mai învoiască elevul si de la celelalte ore de la alti profesori,afost învoit parțial doar de la orele predate de către dirigintele respectiv,si nici în următoarele zile lipsă de la scoală ,care s-a ajuns la suspendarea alocației complementare a familiei.Menționez faptul că familia respectivă din care provine elevul,este o familie monoparentală care tatăl are în întreținere doi copii minori care nu sunt ajutați de către mama si singurul venit al familiei lunar este ajutorul social și alocațiile pentru cei doi copii.Pot spune că părintele elevul respectiv din diferite motive nu se prezintă la ședințele cu părinții,dar merge la scoală când este chemat de profesori,se interesează în limitată posibilităților de situația elevilor lui,însă nu cunoaște toate obligațiile care trebuie respectate în cazul în care se ajunge la absente de la scoală.
Stimati colegi de forum,dumneavoastră cum comentati această problemă ?se mai poate face ceva în această situație?în cazul în care un părinte nu se prezintă la ședința cu părinții la scoală,profesorii sau dirigintele are vreo obligatie să-l informeze pe părintele respectiv în scris sau prin alte mijloace despre situația elevului părintelui respectiv,ma refer l-a creșterea absentelor,note scăzute,comportamentul elevului?
Este vreo lege în vigoare despre asemenea obligații cadrelor didactice? Poate fi tras la răspundere dirigintele respectiv pentru neinformarea în timp a părintelui despre acumularea în creștere a orelor absente,si avertizarea din timp acestuia cu privire la suspendarea alocației elevului?
Dacă s-ar formula/depune o sesizare la judecătorie,si s-ar pune toate situația de venit a familiei respective,(în prezent tot venitul familiei este de 270 lei lunar,trei persoane ) instanta poate dispune anularea suspendării alocației dreptului elevului?

Ce se poate face în situația menționată?

Așteptăm orice fel de indicații benefice din partea dumneavoastră,multumim!
multumesc domnule trandafir,asta cautam eu,un fel de model de cerere macar ma ajuta cat de cat sa formulez depus la judecatorie.insa nu stiu daca pe langa cererea respectiva mai trebuie si alte documente cum ar fi: adeverinta stare materiala de la primarie,adeverinta de venit fiscala,copii pv amenda,taxa judiciara de timbru(nu stiu cat costa),copii de pe buletin etc... in legatura cu data amenzii,se apropie un an de zile.am facut contestatie,politia a formulat intampinare,eu trebuia sa dau raspuns la intampinare si nu m-am incadrat in timp,mai trebuia sa trimit niste dovezi si niste acte la judecatorie,dar nu le-am trimis la timp,si in final a ramas tot asa,cu amenda ce trebuie sa platesc.nu mai pot face nimic,cu exceptia in care sa se transforme in munca in folosul comunitatii.ms pentru ajutor!
sunt persoana fizica,amenda a fost data de politistul rutier.nu scrie in pv ore de munca in folosul comunitatii,si nu am bunuri executabile pe numele meu.pe mn ma intereseaza un model de cerere pentru transformarea amenda in munca in folosul comunitatii.am cautat pe net modele de asfel de cereri,dar nu am gasit pentru asa ceva,sunt pentru alte actiuni.
amenda contraventionala,transport de material lemnos fara aviz de insotie a marfii
buna ziua!rog sa ma ajutati cu un model de cerere pentru transformare amenda in ore de munca in folosul comunitatii,sunt anumite legi in viguare care permite aceasta,insa eu nu le cunosc,si nici n-am ideie cum si ce trebuie formulat si mentionat in cererea respectiva.este vorba despre o amenda contraventionala.multumesc pentru cine se pricepe si doreste sa ma ajute cu detalii!!!:(