avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... transformare amenda in ore de munca in folosul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

transformare amenda in ore de munca in folosul comunitatii

buna ziua!rog sa ma ajutati cu un model de cerere pentru transformare amenda in ore de munca in folosul comunitatii,sunt anumite legi in viguare care permite aceasta,insa eu nu le cunosc,si nici n-am ideie cum si ce trebuie formulat si mentionat in cererea respectiva.este vorba despre o amenda contraventionala.multumesc pentru cine se pricepe si doreste sa ma ajute cu detalii!!!:(
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
ContSters332948, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lexus79 , utilizator 10:50, 3 Iulie 2018
Ce fel de amenda este?
amenda contraventionala,transport de material lemnos fara aviz de insotie a marfii
1) Amenda este pe persoana fizica?

2) Care este norma incalcata (cine a dat amenda si la ce lege), vedeti ca scrie pe PV, pentru ca trebuie sa existe sanctiune alternativa la amenda si anume munca in folosul comunitatii (altfel nu se poate transforma amenda in munca)
In plus mai trebuie indeplinita o conditie si anume sa nu aveti bunuri/venituri prin care sa fiti executat silit.
sunt persoana fizica,amenda a fost data de politistul rutier.nu scrie in pv ore de munca in folosul comunitatii,si nu am bunuri executabile pe numele meu.pe mn ma intereseaza un model de cerere pentru transformarea amenda in munca in folosul comunitatii.am cautat pe net modele de asfel de cereri,dar nu am gasit pentru asa ceva,sunt pentru alte actiuni.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
ContSters332948, utilizator
Ce cautati dvs. si in forma in care credeti ca aveti nevoie, nu exista.
Nu exista un model generalizat de cerere pentru treaba asta.
Exista doar situatii particularizate de spete, care tin cont de mai multe aspecte intre care cine a intocmit PV (ati spus politia rutiera), care este fapta, cum a fost incadrata fapta in drept, care este situatia PV (a trecut/nu a trecut termenul de contestare la judecatorie, a ajuns/nu a ajuns PV la fisc, etc). Catre cine vreti sa faceti cererea asta? Caci schimbarea amenda in ore munca trebuie : odata sa fie prevazuta de lege (dar noi nu stim care lege ca nu spuneti ce scrie pe PV), odata sa fie propusa de organul care a intocmit PV sau de fisc (daca nu aveti bunuri sau venituri executabile), etc ...daci trebuie sa stiti in ce faza va aflati ca sa stiti cui va adresati si mai apoi ce sa scrieti in cererea personalizata pentru dvs. Intelegeti? De aia nici nu exista (nu ati gasit pe net) o cerere cum cautati dvs., caci nu exista nici modelul nici maniera asta de abordare a lucrurilor.

Aaaa .. vreti un model de generalitate maxima? Suna cam asa (dar nu va ajuta la nimic):

Domnule presedinte,

Subsemnatul ____________________ , domiciliat in ____________________________ ,
cu privire la PV nr.________ intocmit de catre ___________, in data _________________ , pentru savarsirea _______________________ , reglementata de ___________________ , etc, va aduc la cunostinta urmatoarele :
- recunosc si regret fapta ...etc, intrucat ____________________________ ,
- insa dat fiind faptul ca ____________________________, va rog sa dispuneti transformarea amenzii primite in ore munca in folosul comunitatii, etc

In drept ma intemeiez pe ____________________ .

Nume, sematura, etc

Bafta!

Alte discuții în legătură

Cum solicit inlocuirea amenzii contraventionale cu munca in folosul comunitatii? aidu aidu Am omis sa solicit in timpul procesului, iar instanta mi-a respins apelul. Mai pot acum solicita, spre exemplu prin contestatie la executare, sa fie ... (vezi toată discuția)
Amenzile se pot transforma in munca in folosul comunitatii? bigionut bigionut Buna ziua, Amenzile se pot transforma in munca in folosul comunitatii? Daca da, in ce conditii? Cazul meu: Am luat 3-4 amenzi pe perioada stundentie ... (vezi toată discuția)
Inlocuire amenda cu munca in folosul comunitatii madalina.lacatus madalina.lacatus Buna seara, am si eu o intrebare : Primaria a inaintat procesele verbale de contraventie ale debitorilor rau platnici la unitatea emitenta (politie) ,pentru ca ... (vezi toată discuția)