am si eu cateva intrebari: stie cineva cat ar costa anularea contractului de intretinere de comun acord la notariat sau la tribunal?
in tribunal fiecare parte trebuie sa fie reprezentata de catre cineva?
cum se procedeaza anularea contractului prin tribunal si cat timp ar dura?
multumesc frumos!
dar daca nu am bonuri de casa pe alimente si medicamente ca inscrisuri cum pot eu dovedi faptul ca i le-am cumparat?in afara de martori......
Buna ziua!
Am si eu o problema: avem un contract de intretinere cu cineva, nu vreau sa specific si persoana respectiva vrea sa rupa actele ca nu-i convine cu noi(a fost influentata de terte persoane). Mentionez ca am investit in casa, am facturi, chitante pentru acest lucru dar in schimb nu am cum sa dovedesc faptul ca i-am cumparat alimente, medicamente pentru ca am considerat ca se merge pe incredere si nu am pastrat bonuri de casa( tin sa specific ca eu mergeam si-i luam retele de la dna doctor, eu mergeam la farmacie, cei de acolo ma cunosc). Ca martor nu am decat taximetristul care ne aducea cu sacosele de cumparaturi la adresa respectiva.Ea a zis ca o sa sustina la tribunal cum ca noi nu am avut grija de ea, ca nu i-am cumparat nimic...acum intrebarea mea este :cum poate ea sa dovedeasca acest lucru?pentru ca in momentul in care ii aduceam alimentele si tot ce i s-a cumparat nu era nimeni in curte si nu a venit nimeni la ea sa verifice daca i-am adus mancare, medicamente si altele sau ca ii faceam curatenie.mai pot recupera banii investiti acolo?pentru ca ea a specificat ca o sa zica in instanta ca nu am intretinut-o cu nimic si ca o sa ne ceara bani(renta care e specificata in contract in care zice ca daca intretinatorul nu poate avea grija cu produse sa i se ofere o renta lunara- nu s-a hotarat la incheierea contractului ca vrea renta!!!!!!).noi nu vrem decat sa ne recuperam banii investiti....ATAT!
In primul rand vreau sa va multumesc pentru informatii si sa va spun cam ce scrie in contract:" in schimbul imobilelor transmise, evaluate de noi, partile, la suma de 15000 RON, eu , intretinuta, ii oblig pe intretinatori sa-mi acorde pe toata durata vietii mele...etc.urmeaza informatiile despre intretinere....
intrarea in stapanire de drept asupra imobilelor are loc astazi...cu obligatiile inscrierii in evidentele fiscale,,in termenul legal de 30 zile , plata impozitului si a altor cheltuieli, iar intrarea in stapanire de fapt va avea loc dupa decesul meu, intretinuta, data pana la care imi rezerv dreptul de uzufruct....dar la inceputul contractului mai spune ca dansa transmite " nuda "proprietate nepotului de fiu si sotiei cu conditia sa o intretinem....
Buna ziua!
Am si eu cateva nelamuriri si daca poate cineva sa ma ajute ar fi foarte bine. Acum cativa ani bunica sotului s-a gandit sa ne faca acte...am mers la notar si am incheiat un contract de intretinere intrucat nu a dorit sa ne faca act de vanzare-cumparare deoarece fiind batrana a avut o oarecare retinere (nu e de condamnat), tin sa precizez ca in acest contract a fost stipulata o anumita suma,cam cat ar fi costat casa; este specificat si ca am intrat in stapanire de drept in ziua in care s-a incheiat contractul iar de fapt intram dupa decesul dumneaei.
A fost totul ok pana anul acesta cand s-a intamplat sa ne mutam cu dansa intrucat am considerat ca avand probleme de sanatate(si-a rupt piciorul) si nu mai poate sa-si desfasoare activitatea prin gospodarie ,sa o ajutam si sa-i fim mai aproape.Ne-am mutat cu dansa si a inceput deja cu "fite", ii dadeam mancare, adica ce mancam noi aia ii dadeam si dansei, treburile gospodaresti i le faceam, am bagat o multime de bani in casa, pana intr-o zi cand i s-a pus ei pata si ne-am luat la cearta si a zis ca o sa rupa actele...ca nu-i convine nimik din ce-i facem noi.....
Problema care este...am vrea sa stim ,ea poate rupe actele atata timp cat noi ne-am indeplinit angajamentul fata de ea, angajament scris in contract,?
nu este altceva decat faptul ca am investit f multi bani si nu as vrea sa ramanem cu ochii in soare...tin sa precizez ca noi avem martori precum ca am avut grija de ea, care au venit si ne-au ajutat la renovarea casei, au vazut cand ii dadeam mancare, am fost cu dansa la doctori etc., avem chitante si facturi pe tot ce am investit.
Dupa aceasta cearta se pare ca fiul ei si nora (unchiul si matusa sotului) isi fac cam des aparitia pe la ea ,care nu veneau decat o data la cateva luni...dar in ultima perioada vin si o ajuta la tot felul de treburi....si noi banuim ca e ceva rau la mijloc....un complot impotriva noastra.
Ei ar putea ataca actul?Casa este pe numele bunicii dar cumparata pe numele de fata deci nu pe numele fostului ei sot....a vrut sa ne faca acte noua intrucat celuilalt fiu i-a dat una .....