am primit o amenda de circulatie in aprilie anul curent pe raza sectorului 4, Bucuresti. Am depus o plangere impotriva procesului verbal, am deschis un dosar, am platit taxa de timbru in valoare de 20 lei. Dupa aproximativ 2 luni am primit o informare din partea Judecatoriei Sector 4 in care eram instiintat sa platesc taxa de 20 lei si sa aduc dovezi (daca mai am). Am raspuns ca nu am alte dovezi in afara procesului verbal, chitanta este la dosar si am intrebat daca trebuie sa mai urmez alta procedura. Sentinta s-a dat ceva timp mai tarziu, plangerea mi-a fost respinsa pe motivul neachitarii taxei de timbru, 20 lei. Am revenit si am cerut sa se verifice existenta chitantei la dosar. Au gasit chitanta dar acum trebuie sa platesc o taxa de reexaminare deoarece acea sentinta a fost data deja. Dupa ce le-am scris din nou si le-am cerut explicatii despre situatie, am fost contactat telefonic si mi s-a explicat ca trebuie sa platesc acea taxa de reeexaminare pentru a grabi procedural. Am intrebat de ce trebuie sa platesc eu o taxa de reexaminare din moment ce e greseala judecatoriei. Mi s-a raspuns ca nu imi poate oferi consultanta.. daca vreau sa continui cu plangerea trebuie sa platesc 20 lei.
Acum va intreb pe dvs:
desi nu e vina mea, sa zicem ca platesc alti 20 lei de data asta pentru reexaminare.. la mine nu ramane nici o dovada...achit 20 lei la posta, las chitanta la dosar.. si plec, iar peste 2 luni.. se "rataceste" si asta...
E bine ca justitia din RO are doar fond, apel si recurs.. daca se mai inventeaza altele.. 20 + 20 + 20 +......
Asa e procedura standard de lucru in cazul contestarii unei amenzi? Pana se plictiseste reclamantul?