avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru achitata si pierduta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru achitata si pierduta

Buna ziua,

am primit o amenda de circulatie in aprilie anul curent pe raza sectorului 4, Bucuresti. Am depus o plangere impotriva procesului verbal, am deschis un dosar, am platit taxa de timbru in valoare de 20 lei. Dupa aproximativ 2 luni am primit o informare din partea Judecatoriei Sector 4 in care eram instiintat sa platesc taxa de 20 lei si sa aduc dovezi (daca mai am). Am raspuns ca nu am alte dovezi in afara procesului verbal, chitanta este la dosar si am intrebat daca trebuie sa mai urmez alta procedura. Sentinta s-a dat ceva timp mai tarziu, plangerea mi-a fost respinsa pe motivul neachitarii taxei de timbru, 20 lei. Am revenit si am cerut sa se verifice existenta chitantei la dosar. Au gasit chitanta dar acum trebuie sa platesc o taxa de reexaminare deoarece acea sentinta a fost data deja. Dupa ce le-am scris din nou si le-am cerut explicatii despre situatie, am fost contactat telefonic si mi s-a explicat ca trebuie sa platesc acea taxa de reeexaminare pentru a grabi procedural. Am intrebat de ce trebuie sa platesc eu o taxa de reexaminare din moment ce e greseala judecatoriei. Mi s-a raspuns ca nu imi poate oferi consultanta.. daca vreau sa continui cu plangerea trebuie sa platesc 20 lei.
Acum va intreb pe dvs:
desi nu e vina mea, sa zicem ca platesc alti 20 lei de data asta pentru reexaminare.. la mine nu ramane nici o dovada...achit 20 lei la posta, las chitanta la dosar.. si plec, iar peste 2 luni.. se "rataceste" si asta...
E bine ca justitia din RO are doar fond, apel si recurs.. daca se mai inventeaza altele.. 20 + 20 + 20 +......
Asa e procedura standard de lucru in cazul contestarii unei amenzi? Pana se plictiseste reclamantul?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 14:53, 9 Octombrie 2014
Cand veti depune a doua chitanta, o veti depune cu adresa de inaintare " subsemnatul va depun in original chitanta ...".
Pe aceasta adresa de inaitare veti lua stampila d eprimire de la judecatoria in discutie, si astfel veti avea dovada ca ati depus a doua chitanta in original.
Faptul ca n-ati renuntat la plangere ... mare mirare. Sunteti incapatanat, nu-i asa? Da, trebuie sa platiti taxa de reexaminare pentru ca altfel se anuleaza si cererea de reexaminare si n-aveti nici o cale de atac pentru anularea cererii de reexaminare.
Oricum, cauza va fi judecata de acelasi judecator care n-a vazut taxa de timbru si caruia i-ati atras atentia prin cererea de reexaminare ca a gresit. Uneori asta nu e bine deloc. Va tin pumnii.
:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatoria nu recunoaste ca am trimis dovada platii taxei de timbru!! Costin Savescu Costin Savescu Buna ziua, Ma aflu in situatia in care am platit taxa de timbru si timbre judiciare, corect, cum mi s-a cerut de catre judecatoria sector 4 Bucuresti si din ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru achitata. cerere anulata ca netimbrata. cerere de reexaminare sau apel? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare impotriva unei executari silite al carei titlu executoriu avea termenul de ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare împotriva încheierii prin care a fost anulatã cererea de chemare în judecatã Bachus20 Bachus20 Buna ziua! In urma cu 1 luna am formulat o plangere contraventionala pentru tractarea masinii mele de pe str. Berthelot, la aproximativ 2 saptamani dupa ... (vezi toată discuția)