avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de reexaminare împotriva încheierii prin care ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de reexaminare împotriva încheierii prin care a fost anulatã cererea de chemare în judecatã

Buna ziua! In urma cu 1 luna am formulat o plangere contraventionala pentru tractarea masinii mele de pe str. Berthelot, la aproximativ 2 saptamani dupa formularea acelei cereri mi-a fost trimisa prin posta obligatia de plata a taxei de timbru in valoare de 20 de RON, pe care eu o platisem inainte oricum, asa ca nu am luat in considerare scrisoarea. Uitandu-ma pe site am observat ca astazi a aparut ceva nou [ link extern ]

12.08.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C08
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: În temeiul art. 200 al. 3 din Noul Cod de Procedură Civilă anulează cererea formulată de petentul ªandru Sebastian. Cu drept de reexaminare în 15 zile de la comunicare, la Judecătoria Iaşi. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12 august 2014.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 12.08.2014

Mentionez faptul ca sunt plecat din Iasi de 2 saptamani, se poate sa fi primit prin posta cerere de chemare in instanta si pentru ca nu m-am prezentat sa-mi fi anulat cererea? (eu stiam ca dureaza mult mai mult). Astept pareri/explicatii in privinta acestei solutii, sa inteleg si eu ce trebuie sa fac in continuare, intrucat nu ma pricep! Daca trebuie sa fac cerere de reexaminare, imi puteti spune va rog cum ar trebui aceasta formulata si ce acte ar fi necesare pe langa ea? Astept raspuns urgent, multumesc frumos! :)
Cel mai recent răspuns: Bachus20 , utilizator 23:59, 14 August 2014
Nu trebuia sa va prezentati in instanta, intrebarea e daca ati depus dovada platii acelei taxe judiciare de timbru la dosar?? reexaminarea poate fi ceruta daca ati platit taxa si daca, din diverse motive, fie aceasta nu a ajuns la dosar odata cu cererea dvs. de chemare in judecata, fie nu a fost vazuta de judecator, desi era acolo( situatie putin probabila).
Cu siguranta am depus-o, personal, impreuna cu chitanta care atesta plata taxei de timbru, la aproximativ 5 zile dupa ce am depus si plangerea contraventionala!!

Alta intrebare: Intrucat voi fi plecat in continuare din Iasi, mai mult de 15 zile, pot scrie cererea de reexaminare si s-o trimit prin posta unei cunostinte din Iasi ca s-o depuna la judecatorie? Ce alte acte ar mai fi necesare pe langa aceasta cerere, in cate exemplare si nu in ultimul rand, cum ar trebui formulata? Astept raspuns, multumesc frumos!

Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Imi raspunde si mie cineva va rog frumos?? As dori doar un model de cerere de reexaminare si ce acte ar mai fi necesare pe langa aceasta (copie dupa chitanta taxei de timbru NU mai am, intrucat am crezut ca sunt destul de capabili s-o depuna si s-o observe la dosar pe cea in original).
Cum credeți dvs. că puteți ataca un act pe care nici măcar nu l-ați văzut, deci căruia nu îi cunoașteți conținutul? Așteptați, încheierea din 12 august 2014 vă va fi comunicată prin poștă. După ce veți citi motivul anulării cererii de chemare în judecată veți putea formula o cerere de reexaminare care să aibă sorți de izbândă.
Ok, multumesc frumos de raspuns, chiar nu stiam ce sa fac in continuare! Deci sa inteleg ca nu aceasta a fost comunicarea, ci urmeaza sa fie trimisa si abia apoi voi vedea daca am motiv sa cer o reexaminare sau nu :) Credeam ca acele 15 zile se refera de la incheierea din 12.08.2014, de aceea eram in criza de timp!

Alte discuții în legătură

Va rog un pic de ajutor - interpretare sentinta ContSters315554 ContSters315554 Buna ziua, Am depus o plangere impotriva unui proces verbal de suspendare a dreptului de a conduce auto pe drumurile publice pentru 60 de zile, ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar MYLYMYLY MYLYMYLY BUNA ZIUA. am gasit intampaltor numele meu intru n partaj judiciar ca parat fara a fii anuntata.iar rezultatul fiind posibil de dezbatere succesiune.Tip ... (vezi toată discuția)
Dezinvestire marius s marius s Buna ziua!va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul raspus din partea instantei: Complet: C6 CAMERA DE CONSILIU Tip solutie: Încheiere Solutia pe ... (vezi toată discuția)