avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate rabaceanualexandru

Activitate rabaceanualexandru

Răspuns la discuția Stimulent de insertie
Multumesc. Tot de la dvs citisem intr-o alta discutie ca tatal nu este obligat sa intre in CCC, doar ca nu eram lamurita cu dovada reluarii activitatii. Mi-ati fost de ajutor.
De chestia asta nu suntem lamuriti... Cineva spunea intr-o alta discutie de pe acest forum ca nu este obligatoriu ca sotul sa intre in CCC si ca isi poate continua munca, chiar si asa primind stimulentul de insertie. Toate bune pana aici. Am luat de pe siteul primariei sinopsisul cu actele necesare pt intocmirea acestui dosar de stimulent, care arata astfel:

1. Cererea pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului /stimulentului de inserţie
2. Actul de identitate al solicitantului (copie şi original)
3. Actul de identitate al celuilalt părinte(copie şi original)
4. Certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul (copie şi original)
5. Certificatele de naştere ale celorlalţi copii aflaţi în întreţinere (copie şi original)
6. Certificatul de căsătorie(dacă este cazul)(copie şi original)
8. Dosar cu şină
9. În cazul veniturilor salariale :
Adeverinţă (conform modelului anexat-) completată corect de angajator
Dovada reluării activităţii(decizie, ordin, dispoziţie, act adiţional)

Nelamurirea mea tine de subpunctul al doilea de la numarul 9. Daca intr-adevar exista posibilitatea continuitatii in munca si obtinerea stimulentului de insertie, fara a intra in CCC, atunci ce dovada a reluarii activitatii mai este nevoie?
Asta am inteles. Intrebare era daca sotul vrea sa aiba continuitate in munca, poate opta direct pt stimulentul de insertie fara a intra in CCC?
Buna ziua,

Asi dori si eu va rog cateva lamuriri asupra acestui aspect legat de stimulentul de insertie.
Mentionez de la inceput ca eu nu lucrez, insa sotul meu da, si indeplineste toate conditiile necesare pentru a beneficia de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatie. In conditiile in care acesta doreste sa isi continue activitatea in campul muncii fara a depune dosar pentru concediu si indemnizatie, poate beneficia de stimulentul de insertie, sau trebuie neaparat sa depuna acel dosar, iar in urma aprobarii concediului si indemnizatiei sa renunte la ele in favoarea stimulentului?
Va multumesc anticipat!