avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate alex199208

Activitate alex199208

Răspuns la discuția Zid despartitor
Va multumesc mult! Si referitor la geam! Indiferent ca am facut eu la 60 de cm distanta, fereastra lui tot ramane! Am inteles ca eu trebuia sa construiesc casa la 2 metri! Prostii! Fereastra lui e inca acolo si consider ca ilegal! Deci si eu pot sa-l oblig sa-si inchida fereastra nu?
Ori nu inteleg eu ori nu-mi raspundeti clar! Da sau nu! Are dreptate vecinu? Trebuie sa-i fac fatada zidului dinspre el? El poate sa ma oblige sa contribuie la aceasta despartitura, dar eu nu? deci tot el ma poate obliga si eu tot trebuie sa ma supun? sunteti sigur ca asa este legea? nu ar trebui sa fie invers?
Va rog sa-mi raspundeti clar, printr-un articol daca se poate, care ma obliga sa fac fata zidului dinspre vecin! Inca odata repet ca zidul l-am inaltat eu, pe banii proprii si pe propriu teren si nu am cerut bani vecinului! Mi se pare absurd sa fac tot eu partea lui, la care nu a contribuit cu nimic! Dar vad ca asa este legea - buna de nimic!
Inteleg, casa nu se mai muta! Dar in ceea ce priveste zidul? Ce parere aveti dumneavoastra?
Deci sa inteleg! Sunt obligat legal sa-i fac zidul? Chiar daca zidul e pe proprietatea mea? Chiar daca dansul nu a avut cheltuieli comune desi puteam sa-l oblig? TOT el ridica pretentii? In alta ordine de idei! Cand am ridicat casa, a lui era deja ridicata! S-a respectat distanta de minim 60 de cm intre case! Casa lui avea si are o fereastra inspre proprietatea mea, fereastra destul de mare! Eh! Cand s-a construit am cazut de accord ca fereastra ramane, fara niciun act! Asta a fost cu vechiul vecin, care nu ridica pretentii! Fereastra este inca acolo, la mai putin de 190 de cm de casa mea! Chiar daca nu are ce vedea fiindca da in zidul exterior paralel lui! Are voie? Eu cred ca nu!
Care obligatie? Sa-i fac dansului zidul? Zid pentru care nu a fost obligat sa plateasca nimic? Coama este inclinata inspre proprietatea mea! Din cate am inteles puteam sa-l oblig la cheltuieli comune in vederea ridicarii unui zid! Mi se pare aberant, pe langa ridicarea lui, costurile fiind destul de ridicate, sa-i tencuiesc si partea lui, care defapt e tot partea mea, si pentru care dansul nu a platiti niciun ban si nici nu am pretentie din partea lui! Intrebarea mea apleaza si la bunul simt al unui om, care pe langa ca a fost scutit de niste bani, mai doreste ca tot eu sa-i realizez finisarile!
Discuție Zid despartitor
Buna seara,

Am o casa pentru care s-a ridicat un zid despartitor. Acest zid este pe aceeasi linie cu casa mea! Vecinul de langa mine nu a contribuit cu nimic la acest zid. Zidul, desigur, este construit pe proprietatea mea! (plus inca 15 cm de la zid inspre casa vecinului - lasati pentru a-i permite si lui construirea unui zid in caz ca al meu nu ,,ii este pe plac''). Recent a venit la mine si mi-a cerut sa ii tencuiesc partea lui de zid, partea lui fiind lasata nefinisata, fiind observabile blocurile de boltari! Mi-a cerut sub pretextul ca a fost la Primarie si a intrebat si acestia din urma i-au spus ca eu sunt obligat sa-i finisez partea de zid dinspre casa acestuia! ULUITOR mi se pare! Intrebarea mea este: poate acesta sa ma oblige sa fac ceva? Legal vorbind, partea aceasta ma intereseaza! Mi-ar veni greu sa cred ca ma poate obliga cineva sa fac ceva cu ceea ce este doar al meu si pentru care nu a contribuit nimic! Va multumesc celor care faceti eforturi pentru a raspunde la aceste intrebari!