Am sa incerc sa fiu scurt si la obiect :
-in 2008 am deschis o firma impreuna cu 2 asociati
- in 2009 am lasat firma si am plecat din tara, permanent
- firma a mai continuat sa lucreze (prestari servicii) cateva luni, dupa care a incetat activitatea pt ca unul dintre cei mai mari clienti a reziliat contractul cu firma
- firma a ramas functionand dar nefacand nimic
Care sunt conditiile in care pot cere falimentul ? Firma are datorii la stat, datorii la furnizor de telefonie, si cam atat. Am citit pe internet si am ramas putin confuz pt ca aparent nu pot cere falimentul pana cand firma nu ajunge la datorii de 45.000ron. Intre timp, parintii mei sunt bombaradati cu scrisori pt ca sediul social a fost pe apart lor. Am inteles ca s-a schimbat legea si in momentul de fata este mai complicat.
Ma poate ajuta cineva sa fac oarece lumina in problema mea ?
Buna ziua ! Am o intrebare mai delicata pt mine. Acum ... 7 ani am luat un credit de la o banca din Romania. Credit de nevoi personale. Cu banii respectivi am inceput o mica afacere. Afacerea a mers 2 ani de zile. Dupa 2 ani de zile, adica in 2009 eu am lasat afacerea si am plecat din tara.
Am incetat sa platesc creditul, pt ca am plecat ca si voluntar. Am calatorit niste ani, Scandinavia, Africa, ca si voluntar dar si angajat. Acum sunt din nou in Scandinavia. Am renuntat la voluntariat.
Problema mea : mama mea tocmai ce a primit o scrisoare prin care este anuntata ca : " in cinci zile de la primire nu veti achita sumele mentionate se va proceda la continuarea masurilor de executare silita evaluareabunurilor mobile si imobile de catre executorul si expertul evualuator si toate cheltuielile ocazionate de stringerea sumelor mentionate mai sus vor fi suportate de dumneavoastra in temeiul art.651 ,683 si 733 dinCodul deProcedura Civila demararea executari silite va fi executata intre orele6,00 si20,00 chiar si in lipsa de la domiciliu".
Acum, eu in tara nu am nimic pe numele meu. De fapt nicaieri in lume nu am nimic pe numele meu. Unde sunt acum stau in chirie, nu am masina si nu am nici o proprietate de nici un fel. Cum pot evita ca executorul sa ajunga la ai mei ? Nu as vrea sa le provoc neplaceri si sa ajunga acasa sa gaseasca usa sparta sau mai stiu eu ce alte probleme ...
O singura rugaminte am : nu ma judecati pt decizia de a pleca fara sa achit creditul. Nu stiu daca a fost o decizie buna, rea ... cert e ca nu a fost corect, dar am avut niste motive la momentul respectiv si probabil si acum as face la fel.
Informatii suplimentare : firma care se ocupa de recuperare este SC EOS KSI ROMANIA SRL. Creditul nu a fost gajat, la momentul respectiv nu aveam nici o proprietate in numele meu.
Banii din credit au fost folositi ca un fond back up pt firma si folositi in diverse situatii cand fluctuatia incasarilor m-a pus in dificultate.